ЦСКА спечели втората си контрола в Турция. След загубата от Санфрече Хирошима с 0:1, сега „червените“ победиха с 3:2 с полския Гурник Забже, въпреки че изпуснаха преднина от два гола от средата на първата част.

Браян Морено откри още в 42-ата секунда, а Иван Турицов реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу колумбиеца в 25-ата. Два гола за 14-кратния шампион на Полша отбеляза Влодарчук. Като и двете му попадения си приличаха по това, че бяха от броени метри, на празна врата. В последната минута на срещата Мено Кох с глава засече центриране от фал на Вион, за да даде победата на своите.

За столичани предстоят още четири проверки в южната ни съседка, преди да се насочат към втората част от сезона в efbet Лига.


Столичани откриха резултата след само 42 секунди игра. Тогава Браян Морено се измъкна от полската отбрана, излезе сам срещу вратаря на противника и технично го преодоля.

Десетина минути след началото колумбиецът имаше шанс за още едно попадение. Той пресече неумело връщане към вратаря Биелица, излъга го и отправи удар към празната врата, но прекалено слаб.

В средата на полувремето голмайсторът за "червените" Морено бе съборен в наказателното поле от полски футболист. Съдията моментално посочи бялата точка, а титулярният изпълнител на дузпи за българския тим Иван Турицов реализира без проблеми.

Само четири-пет минути след удвояването на резултата, полският тим се съвзе и намали. Влодарчук засече успоредно подаване на празна врата, правейки резултата 2:1.

В края на полувремето Морено се озова на стрелкова позиция, подобна на тази, от която вкара. Латиносът обаче реши да лъже и опита много несполучливо да си спечели дузпа. В ответната атака поляците можеха да вкарат, но Дадок не успя да насочи пореден успореден пас в опразнената от Евтимов врата.

В началото на втората част Саша Илич направи куп промени в своя състав. Сръбският спец пусна в игра Жеферсон, Тибо Вион, Жираир Шагоян, Мено Кох, Енес Махмутович, Радослав Живков.

Четвърт част след началото на полувремето поляците получиха червен картон. Янжа настъпи Вион в центъра на терена и бе изгонен от съдията, тъй като това беше второто му официално предупреждение. С малко пререкания със съдията и разрешение от Илич, левичарят остана на терена.

Малко след това Кравчик засече хубаво центриране отляво с глава, но не намери рамката на вратата от чиста позиция. Капитанът на ЦСКА - Жеферсон, също имаше шанс да отбележи, но не можа да уцели топката от няколко метра. Съгрешилият в края на първата час Дадох се отчете с още един сериозен пропуск в 79-ата минута.

Десет минути преди края Махмутович опита да пресече пас в коридор към Влодарчук, но прати топката у футболист на Гурник, който намери автора на първия гол на празна врата и №29 от състава на поляците нямаше как да сбърка - 2:2.

С последния съдийски сигнал Мено Кох засече центриране от фал на Тибо Вион и по този начин донесе победата на ЦСКА.


FT / ЦСКА - Гурник Забже 3:2

1:0 Морено 1`

2:0 Турицов 25`(д)

2:1 Влодарчук 29`

2:2 Влодарчук 80`

3:2 Кох 90`

 

ЦСКА: Димитър Евтимов, Галин Минков, Амос Юга, Юрген Матай, Иван Турицов, Станислав Шопов, Джонатан Линдсет, Лазар Туфегджич, Марселино Кареасо, Браян Морено, Маурисио Гарсес

Треньор: Саша Илич

Гурник Забже: 1. Биелица, 5. Счесняк, 4. Палужек, 25. Коцке, 8. Врховец, 15. Вожтужек, 96. Дадок, 33. Окунуки, 64. Янза, 20. Влодарчик, 21. Кравчук

Треньор: Гаул Бартош