ЦСКА победи Тирол с 2:1 в последен приятелски мач от подготовката на "червените" в Австрия. Попаденията за столичани бяха дело на Марселиньо Кареасо, както и на появилият се през второто полувреме Павел Жабов. ЦСКА не бе достатъчно уверен в срещата, като Тирол удари и на два пъти гредата, като и изпусна куп други възможности. Димитър Евтимов се отличи с някои бляскави спасявания, които помогнаха на тима му да спечели срещата.

Първият удар в срещата дойде в 3-а минута, след като ЦСКА изпълни добре корнер, а Майкъл Естрада се извиси във въздуха, но ударът му с глава прелетя над напречната греда на Тирол. Малко след това Кареасо пресира чудесно, успя да отнеме топката и стреля в близкия ъгъл, като не остави шанс на стража на противника - 1:0 за ЦСКА.

В 14-а минута Тирол имаше възможност да изравни, но Димитър Евтимов на два пъти блесна с чудесна реакция. Секунди по-късно капитанът на австрийците опита удар от дистанция, но не бе точен. В 18-а минута Тирол отново разби защитата на ЦСКА, като отново стражът на "червените" успя да впечатли със спасяване.

В 27-а минута Тирол успя да изравни резултата, след като Прелец получи в наказателното поле и успя по чудесен начин да овладее топката, а след това с левия крак да я насочи точно в ъгъла, като не остави шансове на Евтимов - 1:1.

ЦСКА отново не бе добре ориентиран в защита, а прострелна топка през центъра стигна до нападател на Тирол, който бе близо до отбелязването на гол, но Евтимов отново успя да отрази, избивайки в корнер. В 45-а минута Щунгер стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но стражът на ЦСКА съумя да спаси с една ръка.

В началото на втората част дебют с червената фланелка направи и Браян Кордоба, който замени Махмутович. В игра се появиха Бусато, Бучков, Шопов и Папазов, който замени Естрада. В 55-а минута Марк-Емилио Папазов се отскубна добре от противниковата отбрана и отклони към точката на дузпата, където бе Кареасо, който от чиста позиция не успя да уцели топката и направи сериозен пропуск.

Малко след това Бусато и гредата спасиха българския тим. Стражът някак чукна леко топката след шут от 7-8 метра, но това бе достатъчно тя да не спре в мрежата му, а да се отбие в дясната греда. В 69-ата минута дясната греда спаси "червените" за втори път.

В последната минута на мача ЦСКА направи чудесна атака, при която Илиян Антонов и Павел Жабов комбинираха по страхотен начин, а последния успя да завърши, за да донесе победата на "червените" с 2:1.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 20. Асен Дончев, 22. Енес Махмутович, 3. Сайне Санянг, 21. Амос Юга, 7. Джонатан Линдсет, 26. Марселиньо Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 10. Жирайр Шагоян, 29. Майкъл Естрада