Ръководството на ЦСКА планира летен подготвителен лагер в Австрия. Именно там обикновено се готви тимът по това време на годината. За последно „червените“ се готвиха на австрийска земя през 2019-а, тъй като миналата година нямаха възможност заради пандемията от коронавирус, която съкрати лятната им подготовка.

През зимата ЦСКА обаче успя да се готви при добри условия в чужбина. Тогава въпреки препятствията, свързани с пандемията, Бруно Акрапович отведе отбора в Алания, Турция. Кампът обаче бе по-кратък от обикновено.

Антон Узунов
51 снимки

ЦСКА почти сигурно ще участва в новия турнир Лига на конференциите и ще се готви за него в Австрия. „Червените“ могат да си осигурят квота за надпреварата, печелейки Купата на България или финиширайки на второ място в класирането. Има и резервен вариант – през бараж. До него ще се стигне, ако тимът е трети и не е взел трофея.

По програма последният, 31-ви кръг на плейофната фаза трябва да се играе на 22 май, събота. Баражът за последната евроквота, който ще е срещу 7-ия в класирането, трябва да е на 27 май. След това на тима му предстои кратка почивка, защото се очаква около 15 ни отборите да стартират лятна подготовка.

За Австрия „червените“ гласят силни контроли. Все пак ръководството има и резервен вариант – за подготовка у нас. До него ще се прибегне, ако пак настъпят рестрикции, свързани с коронавируса.