Вицешампионът ЦСКА посреща лидера в шампионата Черно море в късния съботен сблъсък от седмия кръг на ebet Лига. Срещата на стадион „Българска армия“ стартира в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута. Главен съдия на срещата ще бъде Волен Чинков.

Към момента ЦСКА се намира на деветото място с 4 отбелязани и 4 допуснати гол. „Червените“ спряха негативна серия в миналия кръг, постигайки дебютен успех под ръководството на завърналия се на треньорската скамейка Нестор Ел Маестро. Столичани надвиха Ботев Враца с 2:0 като гост, а нападателят Дюкенс Назон отбеляза първия си гол, и ще се опитат да продължат с победите срещу един от най-добре представящите се отбори от началото на сезона в лицето на Черно море.

В тима продължават да изпитват доста кадрови проблеми. Титулярният капитан Юрген Матей поднови тренировки, след като лекуваше контузия, но все още не е готов да се завърне официално в игра. Марселино Кареасо също не е напълно възстановен, което важи и за Данило Асприля, а Амос Юга, който се излекува от своята травма, е малко вероятно да се появи на терена срещу варненци. Брадли де Нойер пък е аут до края на календарната година. Добрата новина обаче е завръщането на нападателя Браян Морено, който не е играл от края на миналия сезон.

„Моряците“ започнаха кампанията със самочувствие и спечелиха пет от първите си шест мача. Нещо повече – тимът на Илиан Илиев е в серия от пет последователни успеха след зрелищното 3:3 на старта с Арда в Кърджали. В тези пет поредни победи влизат успехите над шампиона Лудогорец с минималното 1:0 в миналия кръг и гръмкото 5:1 при гостуването на Славия. Тимът е втори в класирането с 16 спечелени от възможни 18 точки, като при успех днес ще се изравни на върха с Локомотив Пловдив.

Черно море разполага с най-силната атаката в първенството с отбелязани 18 попадения до момента. Контузен за тази среща обаче е капитанът Даниел Димов.

През седмицата се появиха информации, че нападателят Матеус Машадо, който е и водещият реализатор на Черно море с 6 попадения от началото на сезона, е пред трансфер в Бенфика, но към момента изглежда, че ще остане в тима от морската ни столица, след като почти сигурно преминаването му в португалския гранд пропадна.

През миналия сезон ЦСКА и варненци се срещнаха два пъти на „Армията“. В първия случай „моряците“ победиха с 2:1 на ¼-финалите в турнира Sesame Купа на България, а при втория „червените“ се наложиха с 2:0 в първенството. Сблъсъкът на „Тича“ пък завърши в полза на столичани - 2:0.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:15 часа | ЦСКА – ЧЕРНО МОРЕ

efbet Лига, 7-и кръг

Главен съдия: Волен Чинков, град София

Стадион: „Българска армия“, град София

Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА (4-3-3): Густаво Бусато – Тибо Вион, Браян Кордоба, Християн Петров, Сейни Санянг – Тобиас Хайнц, Амос Юга, Джонатан Линдсет – Матиас Фаетон, Дюкенс Назон, Жираир Шагоян

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Виктор Попов – Пабло Гарсия, Васил Панайотов – Александър Василев, Мазир Сула, Алекс Фернандес – Матеус Машадо

Старши треньор: Илиан Илиев


Начало: 21:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT