ЦСКА ще има нов стадион. В това изразиха увереност изпълнителните директори на „червените“ Филип Филипов и Стоян Орманджиев, за да успокоят феновете, въпреки че клубът все още няма разрешение за строеж.

На пресконференцията стана ясно, че именно двамата заедно ще вземат решенията за управлението на „армейците“. Акциите от семейство Ганчеви са прехвърлени безвъзмездно към новите собственици, а Христо Стоичков ще запази своето процентно съотношение.

„Ако Стамен Белчев си постигне целта, която му е поставена, няма никакъв проблем той да си остане на работа. Класиране в Лига Европа, това е целта“, сподели Филип Филипов.

„Първо, искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Самият факт, че сме стигнали до тук и сме напреднали толкова много с демонтажа, не е случаен. Наясно сме и какви са административните пречки досега“, каза Стоян Орманджиев.

„Заедно със Стоян ще продължим да си изпълняваме задълженията като изпълнителни директори. Цялата оперативна власт ни е поверена от новите собственици. Ние ще взимаме заедно решенията. Отговорността ще носим ние като ръководство. Старши треньора на отбора, който ще има голяма роля в селекцията“, допълни още Филип Филипов.

Изпълнителните директори коментираха и спряганите имена за ръководни позиции в ЦСКА.

„Поради краткото време, което стана със смяната на собствеността, мога да ви кажа най-категорично, че никого от тези имена, които се цитираха, а те бяха безброй, не е говорено. И не е обсъждано кой ще бъде треньор, директори, прес служба и така нататък. Всичко беше спекулации в пресата, която се пишеше“, уточни Филипов.

„ЦСКА е отворен за всички работещи хора, пък ако те са цесекари, още по-вече. Дори някой, който не е в клуба да помага“, допълни Орманджиев.

В края на април стана ясно, че Гриша Ганчев и Данаил Ганчев вече не са част от футболния клуб. Техните акции бяха прехвърлени  на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.