Отборите на Спартак Варна и ЦСКА ще премерят сили в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига, днес от 17:15 часа на стадион "Спартак" в морската ни столица. Срещата ще бъде излъчвана пряко в ефира на DIEMA SPORT, а на сайта на Gong.bg ще проследим най-важните моменти от мача.


Двата тима имат съвсем противополжни нагласи в първенството.Като едните се намират близо до върха, а другите са на дъното на класирането.

Спартак Варна се мъчи да оцелее в българския елит, след като има само 1 точка от 8 изиграни мача. Този пунк дойде при домакинство срещу Пирин, завършило 1:1. Варненци са на пет поредни загуби, като последно те загубиха от Локомотив София, в мач с пет гола, завършил при резултат 3:2 за столичани. Тодор Киселичков бе обявен за новия старши треньор на тима, и като че ли нещата при него тръгнаха нагоре, след много ужесточен двубой срещу "железничарите" през миналата седмица, когато Спартак можеше да вземе нещо повече.

ЦСКА спечели дербито срещу ЦСКА 1948 в миналия кръг и сега излиза в преследване на първото място, дори временно. Това ще се случи, ако отборът на Саша Илич, който се завръща на скамейката, спечели гостуването си във Варна. През изминалите дни на ЦСКА им се насъбра доста, след като отпаднаха от Базел в мач за влизане в Лига на конференциите, а след това и Георги Йомов изгоря заради допинг.

"Червените" обаче не се забавиха и показаха отговор като обявиха трансфера на колумбиеца Марселино Кареасо. ЦСКА надигна глава и показа, че не се предава пред нищо и в двубоя срещу ЦСКА 1948, когато обърна мача до 2:1 с късен гол. Победа днес срещу Спартак Варна ще изпрати ЦСКА на върха на класирането с 19 точки, дори това да е временно.

Главен съдия на двубоя ще е хърватинът Анте Чулина.