Дербито на Пловдив предвещава една здрава битка за трите точки.Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) излизат в сблъсък от 9-ия кръг на efbet Лига днес в 20:30 часа, на стадион "Локомотив". Двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT,  а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача. 


Локомотив Пловдив се намира на 7-мо място в класирането с 13 точки, докато техния градски съперник Ботев е чак на 15-то място, с 4 точки след 7 изиграни мача. Това наклонява везните към Локомотив, които обаче влизат в този мач не в най-добрата форма. "Смърфовете" загубиха от Берое през миналата седмица като гост с 0:2. Преди това пък отбора на Александър Томаш записа равенство срещу Локомотив София в железничарското дерби. Там футболистът на Локомотив Пловдив Александър Василев бе изгонен през втората част.

Ботев Пловдив надви Септемвтри София преди дни и то с 3:1 и влиза с високо вдигната глава в дербито срещу Локомотив. Старши треньорът Желко Копич няма да може да разчита на най-малко шестима футболисти за двубоя тази вечер, като със сигурност пловдивското дерби пропускат трайно контузените Тодор Неделев и Станислав Работов, както и Атанас Чернев, Па Конате, Антонио Перера и Димитър Тонев. В последния момент хърватският наставник ще решава дали ще може да използва Елвис Ману, Дилан Мертенс, Антоан Бароан и Марио Младеновски.

"Канарчетата" спечелиха последното дерби между двата отбора с 2:1 през март месец.

Главен съдия на мача тази вечер ще бъде Волен Чинков.