ЦСКА успя да се върне към пътя на победите след поражението през уикенда с 0:1 от Лудогорец, а в междинния 29-и кръг столичани спечелиха с категоричното 4:0 при визитата си на Хебър в Пазарджик. Тимът, воден от Саша Илич, не остави в нито един момент и грам съмнение, че е далеч по-качественият отбор от двата на терена и закономерно си тръгна с трите точки.

Два гола на Дюкенс Назон през първата част (5 и 28) и един от Лазар Туфегджич (13) донесоха повече от комфортна преднина до почивката за ЦСКА. През втората част пък дузпа, реализирана от Иван Турицов оформи крайния резултат на „Георги Бенковски“. Това е 11-и пореден успех за "червените" като гост в елитния ешалон на футбола в България, като те изравниха свой рекорд. 

В самия край на срещата Густаво Бусато си изкара умишлен жълт картон за забавяне на времето, който е негов пети и така бразилският страж ще пропусне следващото домакинство с Ботев Враца. Успехът направи така, че ЦСКА вече е със 70 точки и е на 1 зад Лудогорец, след като „орлите“ сразиха Берое с 2:1 в сряда.

Хебър остава предпоследен на 15-ото място и е с 20 точки. Идния кръг ЦСКА приема Ботев Враца, докато тимът на Любослав Пенев ще гостува на Берое.

Хебър vs ЦСКА

източник: sofascore.com

Столичани откриха резултата в петата минута след груба грешка на Стефан Цонков, който не изтегли линията на засада, а Християн Петров с глава изведе Дюкенс Назон. Нападателят финтира с лекота Дебърлиев и вкара първия си гол от 9-и април насам.

Попадението даде спокойствие в рециците на "червените", които започнаха по-трайно да владеят топката, докато Хебър се опитваше да пробие добре подредения столичен тип с нападения по двете крила. В началните минути обаче момчетата на Любослав Пенев не се справяха с това.

start-photo.bg
86 снимки

След 13 минути игра на "Георги Бенковски" ЦСКА удвои своята преднина. Тибо Вион даде отличен извеждащ пас вляво за Лазар Туфегджич. Той надбяга Алехандро Серано и с външната част на десния си крак преодоля излезлия Дебърлиев, за да удвои актива на ЦСКА - 2:0 в Пазарджик.

В 14-ата разликата на ЦСКА можеше да стане още по-внушителна. Центриране от корнер позволи на Матей да отиграе добре с глава, но срещу себе си видя и добра вратарска намеса. Десетина след това пък Арсенио Валпорт получи вляво по нападението на Хебър и напредна, след което стреля по земя, но това не затрудни Бусато.

В 26-ата Маурисио Гарсес свали с глава към Дюкенс Назон, който опита мощен удар от въздуха, но хаитянинът не намери очертанията на вратата, пазена от Дебърлиев. Две по-късно  Иван Турицов отдясно получи подаване от Гарсес и българинът даде отличен пас в наказателното поле за Дюкенз Назон. Той отправи силен шут по земя с десния крак, а Дебърлиев се намеси, но допусна след това топката да влети във вратата му - 3:0 за столичани.

Минута преди края на първото полувреме Маурисио Гарсес получи вдясно и елиминира Стефан Цонков с лекота. Последва пас към дузпата за Дюкенс Назон, който завърши с едно, но прекалено неточно прати топката аут.

На почивката Любослав Пенев направи три промени, а една от тях беше с Георги Вълчев. Именно той пък в 49-ата минута влезе в единоборство при корнер с Юрген Матей, а реферът Владимир Вълков посочи бялата точка за ЦСКА. Иван Турицов се нагърби с изпълнението на дузпата и преодоля Дебърлиев - 4:0.

След малко повече от час игра Саша Илич направи три промени в своите редици. Изключителна възможност се откри пред Бисмарк Чарлз секунди след появата му на терена. Той беше изведен вдясно и шутра, но Дебърлеив излезе и блокира удара му. Последва повторен шут от нападателя, но Мартин Михайлов спаси влизането на топката във вратата на Хебър, но с цената да удари тежко коляното си в страничния стълб на вратата.

70 снимки

В 69-ата минута Венсан Марсел разигра отдясно и центрира към Георги Търтов, който игра с глава, но не нацели вратата на Бусато. При последвалото нападение Бисмарк Чарлс се понесе отдясно и можеше да комбинира с Шагоян, но нападателят прецени да стреля, като ударът му беше неточен.

В 72-ата Шагоян овладя изчистена топка от корнер и шутира силно, но Стефан Цонков с тяло блокира. След това последваха нови два шанса пред Бисмарк Чарлс, но той и двата ги опропасти. В 85-ата минута Алехандро Серано стреля от фал от изгодна позиция, но опитът му беше неточен.

Пет минути преди края Густаво Бусато получи жълт картон, след като от началото на второто полувреме на няколко пъти бавеше времето, а накрая Вълков го декорира. Това е петият жълт картон за бразилеца, което означава, че ще пропусне мача с Ботев Враца.

FT / ХЕБЪР - ЦСКА 0:4

0:1 Назон (5)

0:2 Туфегджич (13)

0:3 Назон (28)

0:4 Турицов (52-дузпа)

Рефер: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион: "Георги Бенковски" (Пазарджик)

ХЕБЪР: 1 Петър Дебърлиев - КАПИТАН 33 Стефан Цонков 27 Роберт Мазан 99 Архан Исуф 8 Алехандро Серано Гарсия 97 Марсел Венсан 7 Стоян Стоичков 98 Георги Търтов 17 Арсенио Валпорт 11 Лорен Марузин 28 Осира Корнел

Треньор: Любослав Пенев

ЦСКА: 1 Густаво Бусато - 4 Мено Кох 2 Юрген Матей - КАПИТАН 6 Християн Петров 10 Маурисио Гарсес 15 Тибо Вион 8 Станислав Шопов 14 Тобиас Хайнц 11 Лазар Туфегджич 9 Дюкенс Назон 19 Иван Турицов

Треньор: Саша Илич