ЦСКА иска да вземе звездата на Берое – Вини Трибуле, разкриха от „Армията“, а новината беше потвърдена и от „зеления“ клуб. „Червените“ проучват възможността да привлекат нападателя, но има едно важно изискване – да го направят за минимална сума, съобщава „Мач Телеграф“.

24-годишният футболист загатна за солидни възможности още миналия сезон, но от началото на този впечатлява с изявите си. Камерунецът, който има френски паспорт и няма да е част от множеството играчи в състава на „червените“, които са от страни извън Европейския съюз, е записал четири гола и една асистенция за Берое този сезон.

start-photo.bg
100 снимки

Припомняме, че ЦСКА използваха подобна схема и около привличането на Данило Асприля. Колумбиецът се опита да убеди ръководството на Бейтар Йерусалим договорът му да бъде разтрогнат по взаимно съгласие, защото иска да се завърне в родината си. Израелците обаче научиха, че Асприля води разговори с ЦСКА и му сложиха цена от 150 000 евро, които „червените“ в крайна сметка платиха след тежки преговори.

Иначе Вини Трибуле е юноша на френския Нанси. Той дойде в Берое със свободен трансфер, но според запознати в контракта му няма фиксирана клауза за откупуване.

start-photo.bg
73 снимки

Очаква се до 6 септември, когато трансферният прозорец в България затваря, ЦСКА да привлече Трибуле. Ако това не се случи, той ще дойде на „Българска армия“ по време на зимната пауза.