Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион "Българска армия" на дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД, обяви в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион "Българска армия" попада в обхвата на охранителна зона на резервата "Борисова градина".

Визата влиза в сила с издаването й, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата. В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба. На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион "Българска армия".

"Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата", обяви Кралев.

Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ПФК "ЦСКА-София" са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

"В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта", завърши Красен Кралев.

Виза ЦСКА

източник: Столична Община

По отношение на стадион "Българска армия" министърът припомни, че ММС има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.