В последните години в ЦСКА има страшно текучество на кадри. На "Армията" само за три години дойдоха над 30 футболисти, голяма част от които не показаха нищо особено и бяха освободени набързо. Сред тези играчи имаше и истински попадения, като Фернандо Каранга, за които бяха взети и добри пари впоследствие от трансферите им. 

Но имаше и истински диаманти, които бяха изритани с лека ръка. Такъв се оказва вратарят Данте Стипица, който дойде в отбора през лятото на 2018 г., само за да търка скамейката и да бъде резерва на Витаутас Черниаускас. 

След един сезон на "замразяване", хърватинът си тръгна от отбора, разтрогвайки договора си по взаимно съгласие, за да облече екипа на полския Погон Шчечин. А там доказа класата си. Само за един полусезон бившият страж на Хайдук Сплит си заслужи наградата за Най-добър вратар на полската Екстракласа. 

Нещо повече, медиите в родината му твърдят, че той е харесан от италианския Сампдория и се очаква още през зимния трансферен прозорец "моряците" да отправят конкретна оферта за него. Според полските им колеги пък, цената на Стипица в момента е между 2 и 3 млн. евро, а в Погон потриват ръце от добрата сделка, която са направили с него. 

Хърватинът е несменяем титуляр на вратата на тима от Шчечин този сезон и за 16 мача е допуснал само 13 гола, а седем пъти е запазил мрежата си суха. В Полша са категорични, че той ще бъде продаден през зимата, просто се избира кандидатът, който ще даде най-много пари за него. А конкуренция за подписа му явно не липсва.