Отборът на ЦСКА потрепери до самия край, но в крайна сметка взе трите точки при визитата си на Монтана, след като победи новака в efbet Лига с 2:1 на „Огоста”. „Червените” направиха една дузина пропуски пред вратата на монтанчани, но Реян Сенхаджи даде превес на ЦСКА след автогол в осмата минута, а Али Соу спря головата си суша от осем поредни мача без попадение от средата на месец август в efbet Лига с гол в 76-ата. Николай Минков намали пасива на домакините две по-късно, но до нещо повече домакините не успяха да стигнат.

По този начин хората на Даниел Моралес вече е трети с 21 точки, но тимът може да бъде задминат от три други отбора, които са с мач по-малко. ЦСКА е на две точки зад лидера Лудогорец, като „орлите” са с два мача по-малко от ЦСКА.

84 снимки

Временният треньор на ЦСКА Даниел Моралес прави много ротации в своя състав, сравнения с визитата на отбора в Берн миналия четвъртък. Извън титулярните 11 остава Валентин Антов. В групата не са включени Жул Кейта, Тибо Вион, Юрич, Юнус Санкаре.

Първият шанс в мача дойде след 16 секунди игра. Енрике Рафаел намери пространство пред полето на монтанчани и шутира с десния крак, но доста неточно встрани. ЦСКА продължи да е по-дейният отбор в първите минути, а в седмата Али Соу се втурна мощно отляво и влезе в наказателното поле на Монтана. Нападателят опита да комбинира с Ахмедов, който обаче бе блокиран да стреля от Сенхаджи.

В осмата минута именно Сенхаджи реализира гол, но в грешната за него врата. "Червените" направиха постепенно нападение, като топката отиде вляво за Греъм Кери. Той центрира добре към Ахмедов, но преди него с топката игра бранителят на Монтана, който запрати кълбото в мрежата си - 1:0 за ЦСКА.

ЦСКА направи страхотна контраатака след корнер за Монтана в 12-ата минута. Греъм Кери подаде топката вляво за Тиаго Родригес, а вдясно скорост набра Ахмедов. Португалецът го видя с успореден пас, а Ахмедов стреля силно по земя, но стражът на Монтана Орлинов с една ръка изби в корнер след страхотна проява. След четвърт час игра Али Соу шутира силно след пас от Ахмедов с десния крак, но топката прелетя встрани от вратата на Орлинов.

След 18 минути игра Енрике Рафаел центрира много добре отдясно към вратата на Монтана. Ахмедов се освободи от защитата на Монтана и остана сам срещу вратаря на домакините, но не успя да засече топката във вратата на новака. Десетина по-късно дойде решаващ шпагат на Сенхаджи, който блокира удар на Ахмедов, след като нападателят бе изведен с брилянтен пас в наказателното поле на Монтана от Али Соу, но с левия крак бранителят на домакините изби топката встрани. Гостите направиха поредното си силно нападение в мача в 31-ата минута. Тиаго Родригес достави брилянтно центриране отляво към вратата на Орлинов, а Енрике Рафаел се извиси с глава и стреля от два метра, но ударът му прелетя над напречната греда на домакините.

Домакините пропиляха най-чистата си възможност в двубоя две минути преди края на първото полувреме. Владимир Айтов проби отляво и задмина Амос Юга. Халфът върна успоредно в наказателното полена ЦСКА за Стефан Каменов, който стреля отблизо, но доста встрани - аут.

Щурмът на ЦСКА продължи и със старта на втората част. ЦСКА създаде нов превъзходен шанс в 49-ата минута. Тиаго Родригес бе видян вляво с хубав пас от Мазику. Той центрира за Ахмедов, който отблизо стреля с глава, а Орлинов блокира топката. Тя се върна в нападателя, който шутира отново, но пак вратарят на Монтана се справи и изби топката. В 64-ата минута Давид Кики шутира от фаул, но анемично и Бусато спокойно улови.

В 71-ата минута се видя нов изключителен шанс за втори гол пред ЦСКА. Топката бе центрирана след корнер, а Пламен Гълъбов върна по земя за Синклеър. Англичанинът отправи много силен удар с левия крак отблизо, но Орлинов пак спаси Монтана. След осем поредни мача без гол във всички турнири Али Соу се реабилитира пред отбора си в 76-ата минута. Тиаго Родригес изведе по феноменален начин гамбиеца, който остана "очи в очи" срещу Орлинов и елегенанто с удар по земя матира стража на Монтана.

Втората радост на гостите трая две минути, след като Николай Минков намали пасива на домакините. Сергей Георгиев подмина в наказателното поле на ЦСКА Турицов и стреля, но Бусато блокира. Топката се върна в Минков, който шутира отблизо, а Матей блокира на празна врата, но при повторния удар Минков не пропусна - 1:2.

Девет минути преди края Али Соу подаде вдясно за резервата Синклеър. Последва свиреп шут на англичанина към вратата на Монтана, но топката не намери очертанията на вратата, пазена от Орлинов. Йорданов от Монтана имаше претенции, че е бил съборен в наказателното поле на ЦСКА в края на редовното време, но реферът Драганов не посочи бялата точка. Последва диагонален шут на Сергей Георгиев, но Бусато блокира.

Това беше и последният по-интересен щрих от срещата, като сега за двата тима предстои клубна пауза и мачове за националните отбори. В следващия кръг ЦСКА играе срещу Левски в дербито от кръга.


• МОНТАНА - ЦСКА 1:2

0:1 Реян Сенхаджи (8-автогол)

0:2 Али Соу (76)

1:2 Николай Минков (78)

Рефер: Драгомир Драганов (Варна)

Стадион: „Огоста” (Монтана)

Монтана1. Марин Орлинов – 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов (к), 5. Раян Сенхаджи, 24. Давид Кики – 20. Димитър Илиев, 10. Владимир Айтов (79' - 13. Йордан Йорданов) – 23. Сергей Георгиев, 22. Стефан Каменов (64' - 16. Николай Цветков), 11. Николай Минков – 9. Билал Бари

Треньор: Никола Спасов

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов, 28. Пламен Гълъбов, 2. Юрген Матей, 18. Брадли Мазику (90+1' - 26. Валентин Антов) – 21. Амос Юга, 20. Тиаго Родригес (к) (87' - 10. Стефано Белтраме) – 8. Греъм Кери (87' - 30. Георги Йомов), 23. Ахмед Ахмедов (70' - 3. Жеферсон), 7. Енрике Рафаел (70' - 24. Джером Синклер) – 22. Али Соу

Треньор: Даниел Моралес