Българският ЦСКА продължава да се представя много слабо при изявите си по време на контролните срещи в испанския курорт Марбея. „Червените” регистрираха трета загуба от четири мача – от Виктория Пилзен, след като чехите победиха родния тим с 3:0. Не толкова лошо от всичко е самият резултат, колкото представянето на отбора, воден от Милош Крушчич, който не успя да затрудни по абсолютно никакъв начин съперника и продължава да няма реализиран гол при приятелските срещи на Иберийския полуостров.

Допълнителните главоболия в хода на мача се засилиха, след като ЦСКА трябваше да направи две принудителни смени през второто полувреме. Рубен Пинто получи проблем в лявото коляно, а Ахмед Ахмед имаше сериозни болки в кръста. 

Безспорен акцент върху българския тим трябва да падне върху 16-годишния талант Мартин Смоленски, който изигра 15 минути от мача, но направи най-много за отбора на ЦСКА, тормозейки отбраната на чешкия гранд. Следващата проверка на ЦСКА е срещу друг чешки тим - Яблонец.

Крушчич: Играчите, които играха днес, не оправдаха очакванията

Милош Крушчич пък започна с Черниаускас на вратата, а карето пред него е изградено от Турицов и Жеферсон по двата фланга и Пламен Гълъбов с Божидар Чорбаджийски са централни защитници. Атаката ще бъде формирана от триото Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Ахмед Ахмедов. Извън състава пък остава Кристиян Малинов, който има здравословни проблеми.

Виктория Пилзен излиза във формация 4-3-3, като атаката е водена от Ян Коварик, Жеан-Давид Богуел и Жоел Каямба. В 21-ата минута "синьо-червените" направиха поредната опасна ситуация след статично положение, но ударът на Хлушек профуча край левия страничен стълб на литовския вратар на ЦСКА.

Виктория Пилзен започна по-добре срещата и чехите стигнаха до опасност след шест минути игра. Тогава нападателят Богел овладя във вратарското поле и стреля с левия крак, през Чорбаджийски. Топката мина край Черниаускас, а Жеферсон Телес от голлинията изчисти топката. По-добрата игра за чешкия тим продължи и след 12 минути игра Пилзен можеше да открие. Радим Жрезник бе намерен на втора греда след откланяне с глава на близката, но от броени метри не успя да вкара в опразнената софийска врата.

В 18-ата минута Денис Давидов пое пред границата на наказателното поле на чехите и напредна. Последва удар към вратата на Виктория, но топката бе блокирана. Миг по-късно Адам Хлушек подаде към Ковържик, който отблизо отправи удар, но след двоен рикошет с Черниаускас топката излезе аут. В 29-ата минута Жеферсон се сблъска с Кайамба, а реферът обърна внимание на поведението на двамата футболисти, спирайки за минута играта.

Чехите откриха резултата след 39 минути. Жоел Каямба центрира отдясно към Хлоушек, който пък веднага подаде за Адам Коваржик, който отблизо не сбърка – 1:0.

Единствената промяна, която направи Милош Крушчич на почивката бе включването на Валентин Антов в игра на мястото на Тиаго Родригес. Голяма грешка на Рубен Пинто позволи на Виктория да удвои актива.

Лощите новини за Милош Крушчич, освен резултатът, пък бяха, че Рубен Пинто и Ахмед Ахмедов получиха травми, които ги извадиха принудително от срещата.

Тогава халфът на ЦСКА загуби топката, а Ян Коваржик стреля с левия крак покрай Пламен Гълъбов и преодоля Черниаускас. В 53-ата минута отбраната на ЦСКА трябваше да изчиства топката, след като Калвач пусна за Жрезник, но топката бе пратена в тъч. В 58-ата минута Виктория направи сериозен пропуск след пробив на Алек Чермак. Ржезник подаде вдясно за Каямба, който комбинира отново за Ржезник, но ударът му по земя премина встрани. Нова опасност за Виктория дойде в 66-ата минута, след като Марко Алвира стреля с глава, но неточно. Разиграването дойде от Памбуха и Кайаба. Съвсем малко, след като се появи Алвира вкара трети гол за чехите. Пламен Гълъбов върна топката за Черниаускас, но слабо и Алвира открадна, за да може да добави топката във вратата на софиянци – 3:0.

Лека-полека темпото спадна, а ЦСКА  отправи първия си удар към вратата на Виктория в 84-ата минута. Тогава резервата Мартин Смоленски видя добре Стефано Белтраме, който стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на вратаря на Виктория. Именно Смоленски продължи да упорства най-много срещу отбраната на Виктория, като най-вече му помагаше Стефано Белтраме, но всичко се сведе до това чехите на надделеят с 3:0.

Стартови състави на двата тима: 

ЦСКА: Витаутас Черниаускас – Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Божидар Чорбаджийски, Жеферсон Телес – Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Тонислав Йорданов – Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор, Ахмед Ахмедов

Виктория Пилзен:  Хрушка – Хлушек, Брабец, Хейда, Жрезник – Калвач, Чермак, Буча – Коварик, Богуел, Кайамба