ЦСКА се изправя срещу Левски в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Сблъсъкът на Националния стадион "Васил Левски" започва в 17:30 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата. 

"Червените" влизат в мача в отлични изходни позиции за атака на титлата и детрониране на Лудогорец. Евентуален успех ще приблици още повече отбора на Саша Илич до златните медали. В Левски има сериозни трусове, довели до напускането на треньора Станимир Стоилов, а след това и до сблъсъка с мажоритарния собственик Наско Сираков. Феновете на "сините" са настръхнали, а всяка грешна стъпка може да доведе до вълна от негативни вълни. Загуба ще отделечи тима от битката за място в Лига на конференциите през следващия сезон. 

Добрата новина за треньора на ЦСКА е, че лазаретът се изпразни. През тази седмица пълноценни тренировки започнаха Лазар Туфегджич, Иван Турицов и Тибо Вион. Само последният обаче има шанс да започне като титуляр. По-вероятно е обаче и той да остане резерва, а като десен халф-бек да действа Маурисио Гарсес. При това положение в атака на Дюкенс Назон ще помага Тобиас Хайнц. На позицията зад двамата централни нападатели ще действа Марселино Кареасо, а в халфовата линия ще са Джонатан Линдсет и Жеферсон. Очаква се в сърцето на отбранат да се завърнат Юрген Матай и Християн Петров, като мястото си ще запази Амос Юга. 

Напрежението в Левски изглежда по-голямо. Такова ще тегне и над временния треньор Елин Топузаков, който замени Станимир Стоилов. Топчо няма да прибегне до крайни действия, а ще заложи на всичко, давало резултат до този момент. Сериозен проблем пред наставника е травмата на Хосе Кордоба. Панамецът получи мускулна контузия на една от тренировките през седмицата и ще бъде под въпрос за двубоя. Ако той не успее да играе, партньор в защита на Ноа Сонко Сундберг ще бъде Келиан ван дер Каап, тъй като Кристиан Димитров е контузен. На вратата ще бъде капитанът Пламен Андреев, а като бекове ще излязат Жереми Петрис и Цунами. В халфовата линия ще играят Андриан Краев и Филип Кръстев, а в ролята на плеймейкър ще бъде Ивелин Попов. Триото в атака ще бъде Уелтън, Роналдо и Рикардиньо. 

Агресия в противниковото поле и силна игра по фланговете. Това беше рецептата за успех на Левски с 2:0 в дербито през пролетта. Сега точно на бековете и крилата отново се залага най-много. Притесненията на "сините" идват от добрата игра на "червените" при статичните положения. 

През 2022 година двата отбора изиграха четири мача, като в тях Левски спечели два пъти, а две срещи завършиха наравно. В тези срещи "червените" дори не успяха да вкарат гол. 

Главен рефер на мача е Никола Попов.