Френската колония в ЦСКА е на път да се увеличи с още един футболист. Става дума за левия халф Браян Пеле, който е част от представителя на Лига 2 – Гинган. Договорът му обаче изтича на 30 юни и той може би ще акостира на „Българска армия“ като свободен агент.

Кой обаче е Пеле? Той е на 29 години, висок е 169 см. и играе като ляв халф. Той е юноша на Лориан, а е играл още за Брест и Троа, като е част от Гинган от 2019 г. През миналия сезон записва 23 мача в Лига 2, в които вкарва един гол и дава една асистенция. Настоящата му стойност според Transfermarkt.de е 1,2 млн. евро.

cska.bg
5 снимки

Не е тайна, че треньорът на ЦСКА Любослав Пенев иска нови попълнения по фланговете, след като „червените“ вече бяха напуснати от Жул Кейта и Енрике Рафаел. Бе привлечен Йоан Баи, но определено на „Българска армия“ имат нужда от още един нов по крилата, в случая това навярно ще бъде Браян Пеле, пише "Мач Телеграф".

Иначе ЦСКА показа още две попълнения – атакуващият халф Хамза Чатакович, както и дефанзивният полузащитник Жуниор Нзила.