ЦСКА 1948 и ЦСКА се изправят един срещу друг в чакания с огромен интерес мач от 23-ия кръг на efbet Лига. "Червеното" дерби е от 16:45 часа на стадион "Витоша" в Бистрица и ще бъде предавано пряко в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него. Главен съдия на двубоя ще бъде  Георги Кабаков.
 
Домакините влизат в срещата от трета позиция, докато техният опонент се намира на върха в класирането.  Евентуална победа на ЦСКА 1948 обаче ще доближи  отбора на 6 точки от първото място, което означава, че ще имаме трети претендент за титлата.
 
В последните дни напрежението около мача се нажежи до червено заради мястото на провеждане на двубоя. От "Армията" искаха той да се играе на Националния стадион "Васил Левски", за да има повече фенове на трибуните. Кметовете на район Панчарево и село Бистрица изразиха становище, че срещата крие рискове за местните жители, а накрая и от МВР излязоха с позиция, че "мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите".
 
Първият сблъсък между двата отбора през есента, който завърши 2:1 за ЦСКА, се проведе на стадион "Българска армия" и от футболната ни централа спазиха принципите на равнопоставеност и не преместиха днешния мач. В крайна сметка организираните фенове на тима от "Апмията" заявиха, че няма да влизат на стадиона в Бистрица, а ще подкрепят отбора извън него.
 
В последния кръг домакините разпиляха с 6:0 Локомотив Сф, а ЦСКА направи първа грешна стъпка през пролетния полусезон, завършвайки наравно 1:1 с Локомотив Пд. Въпреки това "червените" увеличиха преднината си на върха, тъй като Лудогорец загуби от Пирин, и вече се намират на 4 точки пред основния си конкурент.
 
Голямата липса за гостите ще бъде отсъствието на техния треньор Саша Илич, който изтърпява наказание и няма да може да дава съвети на своите възпитаници край тъчлинията във втори пореден двубой.
 
Двата отбора са с едни от най-добрите защити в efbet Лига. Тимът на Тодор Янчев е допуснал 14 гола, докато ЦСКА - 12. Освен това ЦСКА 1948 е в серия от 16 поредни домакинства без загуба.