Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде пресконференция преди домакинството на ЦСКА в среща от 23-ия кръг в efbet Лига тази неделя, 12 март, от 16:45 часа. Наставникът на „червените“ изрази своите благодарности на БФС, че постави двата отбора в равни позиции като позволи двубоят да се изиграе на стадион „Витоша“ в Бистрица. Той допълни, че мачът не бива да се смята за нещо по-различно от всички останали такива.

„Трябва да благодарим на БФС за това решение, защото ни дава право да си домакинстваме на място, на което приемаме и другите отбори. Не виждам причина да се мести. Фокусът се хвърля към ексцесии, които дали ще се случат не знам. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили и цяла есен. Пореден кръг от първенството. При нас всичко е нормално. Нищо по-специално, от това, което подхождаме към всеки съперник, с който играем. Лично за мен няма напрежение. Ние се подготвяме както за всеки съперник. Тази седмица медиите обръщат внимание на този мач и се вкарва изкуствено напрежение. Надявам се страстите да не се нажежават. Това е спорт. Спортът винаги е бил най-хубавото нещо от живото. Не вярвам да има ексцесии“, започна Янчев.

Бившият полузащитник коментира и дали тази среща може да се окаже решаваща за изхода на битката за шампионската титла на България.

start-photo.bg
12 снимки

„Да, познавам голяма част от техните футболисти, познавам качествата им, познавам и класата и качествата на нашите играчи. Наистина това ми носи повече информация, защото съм бил и на двете места. Това е един плюс за мен като цяло. Една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от преследвачите. Ние си имаме цел това първенство и се борим да я постигнем. Що се отнася дали ще се реши титла... още е рано. Тепърва ще се разделя формата, където ще има много дерби срещи и там ще се реши първенството. Една победа ще ни даде шанс да изпълним нашата цел. Искаме да вземем медали. За първи път имаме цел участие в евротурнирите. Отборът е узрял за това предизвикателство и ще си гоним целта независимо срещу кой ще играем. Не деля съперниците по никакъв начин“, добави Янчев.

„Готвим се като за всеки съперник, вкарва се изкуствено напрежение на повърхността, това е спорт, а спортът е най-хубавото нещо от живота, не вярвам да има ексцесии и такива работи. Каквото и да е, ще го приема. Аз разбирам този мач по друг начин, много хора го разбирам по коренно различен, аз съм по-позитивен човек, абстрахирам се от тези неща, футболът е една прекрасна игра, не трябва да се обръща такова внимание на това, което става по трибуните“.

„Нямам проблеми с контузени. Сидклей тренира на пълни обороти, очаквам документално да бъде готов, а утре ще определя групата за мача, това е изцяло мое решение. Една победа винаги е сладка, независимо срещу кой я постигаш. В случая срещу първия в класирането, ние гоним нашата цел - участие в евротурнирите. Мисля, че отборът е узрял за това предизвикателство. Не деля съперниците по имена. Всеки съперник има слабости, ние анализираме техните, те сигурно анализират нашите, така е“.

LAP.bg
16 снимки

„Не бих казал, че Дюкенс Назон е най-силното им оръжие. Да, в последните мачове наистина реализира голове, но ние имаме наш подход, който ще изпълним. Козът за мен е по-различен на съперника в този мач. Всички го знаем, но няма да го кажа“.

„Ивайло Чочев е най-резултатният играч в Европа на тази позиция, той е дефанзивен халф и това е радостно. Явно националният селекционер има свои виждания и не се влияе от формата и головете на Ивайло, за мен е важно, че той вкарва. Мачът с Локомотив София вече е история, гледаме изцяло към следващия мач. След неделя вече ще мислим за следващия мач, независимо как ще приключи този. Трябва да не летим в облаците. Играл съм доста дерби мачове, нагласата е да победим. Победата е важна във всеки един мач, настройваме се за победа“, заяви още Янчев.