В края на сезона изтощението на играчите може да се окаже ключовият фактор за успеха на съперника. Още повече, че Лудогорец има изключително важен последен мач в групата на Лигата на конференциите срещу Нордселанд, а петте срещи в групата бяха върховно изпитание за физиката. 
 
Какво показват цифрите от есента относно игровото време на футболистите на двата тима във всички турнири през есента. Петимата най-заети от Лудогорец според минутите на терена са били по-дълго време в игра от Густаво Бусато, който пък е номер 1 в ЦСКА по този показател с 1977 минути в 22 мача. Трябва да се отбележи, че от въпросните петима рекордьори на „орлите“, всички са полеви играчи.
 
Десният бек Аслак Фон Витри, който в отделни мачове игра и отляво, е записал внушителните 2476 минути в 30 мача през есента и е номер 1. Със 100 минути по-малко е най-добрият и важен играч на шампионите Якуб Пьотровски (29 срещи). Петицата, която е надхвърлила кота „2000“, включва Клод Гонсалвеш (2251 мин), Оливие Вердон (2102 мин) и Бърнард Текпетей (2012 мин). 
 
Освен това трябва да се отбележи, че футболистите в топ 3 играят на най-изтощителните позиции – дефанзивен халф и краен бранител. Що се отнася до бройката мачове, номер 1 по този показател са крилото Кайо Видал и Клод Гонсалвеш - по 31 двубоя. Първият обаче почти всеки мач е сменян или влиза като резерва, затова по отношение на игровото време е едва на седмо място. Преди него, на шестата позиция, е предпочитаният като титуляр на вратата този сезон – Симон Слуга. Интересно е, че в в топ 10 по игрови минути са централният нападател Руан Секо (1577 мин) и левият бек Сон (1614 мин). Двамата не са първи избори на своите постове, но заради контузии на титулярите получиха много шансове.
 
От полевите играчи на ЦСКА с най-много минути са норвежците Джонатан Линдсет (1922) и Тобиас Хайнц (1845), които имат по 23 мача. Петицата се допъла от българите Християн Петров (19 срещи, 1687) и Иван Турицов (20 срещи, 1571).