Бившият играч на ЦСКА – Красимир Чомаков – сподели пред „Мач Телеграф” очакванията си за предстоящата среща на “червените“ с ЦСКА 1948. Той коментира представянето на отбора до този момент през сезона и каза, че борбата за титлата ще е доста жестока.

„Очаквам ЦСКА да победи в този двубой. За мен истинското ЦСКА е това, което играе на „Армията”. Надявам се „червените” да спечелят. Дано по време на паузата Нестор Ел Маестро и момчетата да са работили правилно и са използвали това време. Предполагам паузата е била нужна на треньора, за да предаде своите идеи и да покаже това, което иска от футболистите. Надявам се победата над Берое преди паузата да се е отразила добре и да им даде нужния стимул. Всяка победа дава кураж и увереност. Отборът не започна по добър начин сезона, но трябва да се гледа напред. Времето не можем да го върнем. Според мен трябваше да се надгради това, което се изпусна през миналия сезон в предпоследния кръг. Винаги съм бил обективен и според мен в момента има доста отбори, които играят много добре от ЦСКА. „Червените” винаги се борят за титлата, но през тази година ще е много трудно. Много тимове се намесиха в борбата за първите шест места. Конкуренцията е сериозна”, започна Чомаков.

„Ключът към победата над ЦСКА 1948 е, че срещата е на стадион „Българска армия”. Надявам се отново феновете да са зад отбора и да са 12-ият играч. Мисля, че е време отборът да започне да доминира. Първите кръгове не ме впечатлиха. Особено двата мача със Сепси за Лигата на конференциите. Играчите все едно не се познаваха. Така изглеждаха. Време е да видим лидери на терена. Аз честно казано не виждам такива и според мен това е най-голямата беда. Не виждам лидери в ЦСКА от доста години насам. Мисля, че отборът като цяло не изглеждаше добре до преди мача с Берое. Игровата практика куца доста. Стискам палци на ЦСКА и му желая успех”, завърши той.