Отборите на Крумовград и Черно море играят при резултат 1:3 в откриващия мач от третия кръг на efbet Лига. В 25-ата минута Ренан Карвальо вкара за домакините, но попадението му бе отменено заради засада. Атанас Илиев даде преднина на "моряците" от дузпа. В самия край на първото полувреме Александър Колев възстанови равенството.

Серкан Юсеин се възползва от грешка в защитата на Черно море и изведе напред Крумовград в 65-ата минута. Голът обаче бе отменен заради игра с ръка на футболиста на домакините. Велислав Василев пък реализира за Черно море четири минути преди края на редовното време. Николай Златев добави още едно попадение в добавеното време. "Моряците" стигнаха до трите точки и поне временно се изкачват на върха в шампионата със седем пункта.


start-photo.bg
98 снимки

Срещата започна със здрава битка в центъра, но без по-опасни атаки и голови възможности. В 10-ата минута Вячеслав Велев опита да намери свой сътборник в наказателното поле на "моряците", но центрирането му не притесни Иван Дюлгеров, който излезе напред и улови.

Две минути след това пък именно Велев бе намерен с центриране в пеналтерията на гостите, той се опита с едно докосване от въздуха да свали топката за Патрик Луан, но отиграването му не се получи.

Първият точен удар бе на Алекс Колев, който получи отново след високо подаване в наказателното поле. Топката бе свалена към нападателя с глава, а той опита воле между двама души, а топката рикошира и се озова в ръцете на Дюлгеров.

Отборът на Крумовград продължи да е по-настоятелният и да създава по-добрите моменти. В 16-ата минута те направиха добра aтака, минала по десния фланг. Патрик Луан пусна остър пас към наказателното поле. Имаше докосване до ръката на Алекс Фернандес, но то бе извън накзателното поле, а и съдията остави играта да продължи. След това дойде ударът от границата на пеналтерията, който обаче не затрудни стража на Черно море.

В 22-ата минута дойде и най-доброто положение за домакините. Футболист на Крумовград хвърли топката в наказателното поле на "моряците" от тъч. Топката тупна и внесе хаос в отбраната на гостите. До нея стигна Патрик Луан, който се сблъска с Иван Дюлгеров. Вратарят на Черно море направи достатъчно, за да топката кацне на напречната греда, а след това да излезе.

Три минути по-късно Вячеслав Велев опита изстрел от дистанция, който обаче не бе добър и се спря в Серкан Юсеин, а след рикошет топката попадна в Ренан Карвальо, който я добави в мрежата на гостите. Веднага обаче прозвуча сигнал на Валентин Железов, който посочи, че има засада. Положението бе преразгледано от ВАР, а засадата беше потвърдена - 0:0.

Патрик Луан бе изведен отляво след триково подаване с пета на Алекс Колев в 32-ата минута. Луан обаче трябваше да стреля от малък ъгъл и прати топката встрани от вратата.

В 37-ата минута Матеус Машадо се впусна към топка в наказателното поле, той стигна първи до нея, а след това бе препънат от Ренан Карвальо, който закъсня с влизането си. Валентин Железов веднага посочи бялата точка, а ВАР потвърди решението му. Атанас Илиев се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар. Нападателят се засили и преодоля Янко Георгиев, за да даде преднина на Черно море.

В самия край на първата част отлична атака на Крумовград бе завършена от Александър Колев. Той бе изведен от Димитър Тонев, а след това шутира с левия край покрай стража на Черно море и прати топката в мрежата за 1:1.

Две минути след подновяването на игра Алекс Колев опита изстрел от дистанция след хубав пас на Димитър Тонев. Шутът му обаче бе блокиран от току-що влезлия на терена Влатко Дробаров.

В 51-ата минута Алекс Фернандес на свой ред си опита късмета, но Янко Георгиев улови без проблеми. В следващата атака пък Божидар Кацаров също пробва да изненада Иван Дюлгеров с далечен удар, който обаче попадна в средата на вратата и стражът на Черно море спаси.

В 59-ата минута топката стигна до Васил Панайотов след корнер. Той стреля от границата на наказателното, но топката срещна тяло на противников играч и излезе в нов ъглов удар. Нищо опасно от второто центриране в пеналтерията на Крумовград.

Черно море бе близо до гола на два пъти в 65-ата минута. Първо Мазир Сула опита силен изстрел от сериозна дистанция, който бе отразен от Янко Георгиев. След това топката остана в Черно море, а Матеус Машадо бе намерен. Той стреля от близо, но не успя да прати топката в мрежата.

В 65-ата минута Серкан Юсеин даде преднина на домакините след сериозна грешка в защитата на Черно море. Виктор Попов върна към Иван Дюлгеров, а стражът не успя да изчисти, вместо това изрита топката в Юсеин, а кълбото попадна във вратата му. Радостта на Крумовград не продължи дълго, тъй като попадението бе отменено от ВАР заради игра с ръка на Серкан Юсеин.

Исмаил Иса бе потърсен с центриране в 84-ата минута. Той обаче не успя да стигне до топката и да отправи удар, а Янко Георгиев излезе напред и улови. Минута след това отново пред Иса се откри възможност. Той бе изпуснат отляво и проби в наказателното, а след това стреля от малък ъгъл. Отново стражът на домакините се справи.

Две минути след това гостите откраднаха топката край наказателното поле на Крумовград. След това тя стигна до краката на Велислав Василев, който стреля от дистанция. Ударът му срещна футболист на домакините и се отклони, като по този начин заблуди Янко Георгиев, който остана на място. Топката пък се озова във вратата му.

Дълбоко в добавеното време Черно море организира светкавична контраатака. Николай Златев бе изведен очи в очи с Янко Георгиев и не сгреши - той прати топката по земя покрай стража и в мрежата за 3:1.

FT Крумовград - Черно море 1:3

0:1 Атанас Илиев 39'

1:1 Александър Колев 45'

1:2 Велислав Василев 86'

1:3 Николай Златев 90+5'

Съставите на двата отбора:

Крумовград: 1. Янко Георгиев – 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 72. Раян Сенхаджи, 44. Божидар Кацаров (К), 88. Ренан – 17. Патрик Луан, 23. Димитър Тонев, 10. Серкан Юсеин, 11. Александър Георгиев – 9. Александър Колев

Резерви: 21. Благой Макенджиев – 2. Джунейт Али, 3. Калоян Пехливанов, 7. Бруно Гарсия, 8. Мартин Сораков, 18. Клайдер Машедо, 19. Андрей Йорданов, 20. Джунейт Яшар, 30. Жак Пехливанов

Треньор: Неманя Миланович

Черно море: 25. Иван Дюлгеров – 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов (К), 3. Живко Атанасов, 19. Александър Василев – 71. Васил Панайотов, 5. Пабло Гарсия, 8. Мазир Сула – 7. Матеус Машадо, 9. Атанас Илиев, 11. Алекс Фернандес

Резерви: 84. Християн Славков – 2. Цветомир Панов, 4. Росен Стефанов, 10. Велислав Василев, 23. Едгар Пачеко, 28. Влатко Дробаров, 35. Арлинд Дакай, 39. Николай Златев, 86. Исмаил Иса

Треньор: Илиан Илиев