Отборите на Черно море и Левски не се победиха в отложения мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ завърши при резултат 0:0. Това е петият пореден мач, в който Левски не стига до победата.

start-photo.bg
80 снимки


КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Много динамично начало на срещата, първо отборът на Левски сериозно притесни защитата на домакините, а по-точно Живко Атанасов, който трябваше да изчисти топката в корнер. Не последва нищо опасно за "сините". В 3-ата минута пък Васил Панайотов опита прехвърлящо подаване към Закария Беншаа, който обаче бе изпреварен от Пламен Андреев за топката.

Закария Беншаа си навлече гнева на гостуващите фенове в 10-ата минута. Той подгони топката след малко по-късо връщане назад към Пламен Андревв. Стражът на Левски все пак стигна до топката и я изчисти, но нападателят на Черно море се сблъска с Андреев, което остави вратаря на земята.

Левски организира една от най-добрите си атаки от старта на мача чак в 20-ата минута, когато Жереми Петрис проби и опита да намери Марин Петков в наказателното поле. Той обаче не успя да си спре топката добре и тя бе изчистена в ъглов удар. От корнера последва сериозно разбъркване в наказателното на Черно море, но до гол не се стигна.

В 24-ата минута последва опасно центриране в наказателното поле на Левски. Там футболист на Черно море опита да върне топката към бялата точка за изпълнение за дузпи с акробатично изпълнение. Кълбото почти стигна до Стефан Велев, който обаче не успя да се ориентира по най-добрия начин и да нанесе удар.

Левски показа офанзивната си мощ и в 32-ата минута, когато Уелтън бе изведен в наказателното поле на Черно море, той опита изстрел, но бе блокиран от Виктор Попов. Последва опасно центриране от корнер, до което обаче футболистите на гостите не успяха да стигнат. В 40-ата минута Жереми Петрис бе съборен от Мади Кета, което предвещаваше удобна позиция за центриране на Георги Миланов. Последва именно такова, но стражът на Черно море внимаваше и излезе убедително напред, за да улови топката. 

Първото полувреме завърши без нито един точен удар.

Второто полувреме започна силно за Левски, Уелтън успя да стигне до топка върната към вратаря Георги Георгиев. Футболистът на Левски преодоля стража на Черно море, но трябваше да стреля от много труден ъгъл и не уцели вратата.

В 60-ата минута Закария Беншаа се ориентира добре и взе топката, след което си спечели доста пространство по десния фланг. Преди да може да центрира, той бе спрян от Цунами, но с цената на нарушение. Последва все пак центриране от статичното положение, но то не доведе до нищо опасно. В 62-ата минута Жереми Петрис претендира сериозно, че е бил спрян с нарушение, съдията обаче подмина ситуацията. Футболистът на Левски се озова на земята на границата на наказателното поле.

Черно море показа нещо по-хубаво в 73-ата минута, когато Мазир Сула бе изведен с хубаво подаване, но там Пламен Андреев напусна наказателното поле, за да избие кълбото, преди футболистът на домакините да е стигнал до него. Последва ново нарушение, а броят им скочи над 30, а то доведе до 7-ми жълт картон. Пет от тях са за състава на домакините.

В 80-ата минута Мазир Сула намери Златев отляво, той залъга и смени посоката, след което стреля, но ударът му беше прекалено лек и неточен, за да затрудни Пламен Андреев. Там обаче дебнеше и Матиас Курьор, който опита да засече топката, но не стигна до нея. В 82-ата миунта Черно море получи пряк свободен удар, който бе изпълнен именно от Курьор. Футболистът на домакините обаче прати топката високо над вратата.

Левски записа силни минути в края. Първо Георги Миланов центрира в 85-ата минута, но там футболист на Левски отново не успя да затрудни стража на Черно море, минута по-късно последва центриране от другия фланг, а топката първоначално бе изчистена от Босанчич, но тя попадна в краката на Георги Миланов, който стреля от границата на наказателното поле, но отново неточно.

Матиас Курьор пък бе изведен сам срещу Пламен Андреев в 90-ата минута, стражът стигна пръв до топката и изчисти, а чак след това прозвуча съдийски сигнал за засада. В 94-ата минута Цунами прати остро центриране в наказателното поле на Черно море, където Рупанов се включи страхотно, но не успя да стигне до топката дори след плонж.

FT | ЧЕРНО МОРЕ – ЛЕВСКИ 0:0

Съставите на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 2. Цветомир Панов, 15. Петър Босанчич, 3. Живко Атанасов, 6. Виктор Попов, 7. Матеуш Клементе, 71. Васил Панайотов, 20. Мади Кета, 11. Алекс Фернандес, 77. Стефан Велев, 31. Закария Беншаа

Старши треньор: Илиан Илиев

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев, 33. Хосе Кордоба, 23. Ноа Сонко Сундбург, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 12. Адулахи Шеху, 2. Жереми Петрис, 17. Уелтън, 18. Роналдо, 88. Марин Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов


Главен съдия: Георги Давидов

Стадион: „Тича“, град Варна