В неделя, 6 октомври, отборите на Левски и Лудогорец ще се изправят в пряка битка за върха в efbet Лига. След 11 изиграни кръга „орлите” са лидер, като имат аванс от точка пред „сините”.

За възпитаниците на Петър Хубчев това ще е първият сблъсък за първенството извън София от 21 юли. Тогава Левски завърши 0:0 срещу Етър на „Ивайло”, припомня “Тема спорт”.

В Разград на „сините” ще им е трудно. Те ще опитат да прекъснат кошмарната серия - не са побеждавали Лудогорец в последните 11 шампионатни сблъсъка помежду им. Такава поредица в Левски са допускали само още веднъж в историята си - срещу ЦСКА. От 23 септември 1953 до 23 август 1958 година падат 7 пъти от „армейците”, а в 4 мача успяват да завършат наравно. Точно такъв е и балансът на Левски в предишните 11 срещи с разградчани. В 6 от тях тимът не е успял да се разпише, а само в 2 не е позволил на съперника да реализира.

За последно „сините” победиха Лудогорец (1:0) на 13 август 2016 година на „Георги Аспарухов”. Тогава те бяха водени от Люпко Петрович, а победното попадение беше дело на Божидар Краев и падна в последната минута на двубоя. Тогава Левски бе първи в първенството и ще бъде такъв в неделя, ако успее да прекъсне негативната си серия. Ако не го направи, официално ще регистрира най-дългата черна серия в историята си.