Бившият защитник на ЦСКА, Локомотив Пловдив, Локомотив София и Славия - Александър Бранеков, даде своя коментар след двете най-големи дербита в българския футбол.

В събота Ботев надви с 2:1 тима на Локомотив в дербито на Пловдив, докато в неделя Левски и ЦСКА не успяха да си отбележат попадение в столичния сблъсък, игран при обилен снеговалеж.

LAP.bg
86 снимки

„Гледах много детайлно и двата мача. Съгласен съм с анализа, който направи Станислав Ангелов, особено за първия мач. Да, наистина, там имаше повече футбол и предпоставките за това бяха доста по-големи, като изхождаме от гледната точка на това, че имаше много хубав терен и метеорологичните условия не бяха такива. Очаквах много повече както от Локомотив, така и от Ботев Пловдив. Знаем в Ботев с какви ресурси разполагат и очаквах наистина повече футбол. Може би напрежението, което витаеше преди този мач, си оказа влияние и футболистите бяха по-сковани. И в двата отбора, най-вече в Ботев Пловдив, имаше повече чужденци. Аз не мисля, че те приемат този мач толкова сантиментално, колкото един български играч, независимо дали той е юноша на Ботев или юноша на Локомотив. Всеки един български състезател и фен знае какъв заряда и пловдивското дерби и за Вечното дерби. За мен беше изненадващо поведението на чуждестранните играчи както в едното дерби, така и другото. Имаше доста брак и доста грешки“, заяви Бранеков в „Студио Дерби“.

Антон Узунов
67 снимки

„Имам участие и в двете дербита. Ако загубиш пловдивското дерби не само една седмица, ами в период от един месец имаш силно казано проблеми, но малко трудно можеш да комуникираш дори с твои съотборници, с ръководството със собствените фенове на отбора. От тази гледна точка, това е по-различното в сравнение със столичното дерби Левски - ЦСКА. Не мога да кажа лично, че като заряд, като емоция по трибуните пловдивското дерби е нещо повече от софийското. Аз съм юноша на ЦСКА, израснал съм в този клуб, плакал съм на мачовете, когато не са успявали да побеждават. За мен този мач, в моето съзнание, винаги е бил номер 1 и такъв ще си остане“, обяви още Бранеков.

Какво още каза Александър Бранеков можете да чуете в прикаченото видео.