Ботев Враца надви Ботев Пловдив с 3:0 в трети мач от 12-я кръг на efbet Лига. В 68-ата минута Даниел Генов вкара за 1:0. Само 3 минути след това Атанасов покачи на 2:0. Отново Атанасов бе точен за 3:0 в 78-ата минута. Това можеше да е първи мач като титуляр за Валери Божинов във втория му период във Враца, но е получил травма на последната тренировка преди мача и е заменен от Симеон Мечев.

Първият точен удар в мача дойде в 3-ата минута. Тодор Неделев центрира опасно от свободен удар и Кристиан Димитров засече с глава, но топката бе уловена от Костов.

Още на следващата минута Валери Домовчийски нахлу отляво и центрира по земя към Янков, който обаче прати топката в аут.

В 11-ата минута Джонатан Перейра опита удар по посока на вратата в наказателното поле, но той бе блокиран от бранител в зелено.

12 минути по-късно Марин имаше най-доброто положение в мача досега, когато получи подаване отдясно на 3-4 метра пред голлинията, финтира защитник и стреля, но в ръцете на Костов.

Lap.bg
10 снимки

Само 2 след това рожденикът Домовчийски опита да влезе отляво в наказателното поле и се строполи на земята след съприкосновение с Тодор Неделев, но Николай Колев запази мълчание.

Следващото интересно положение дойде малко по-късно, когато Александър Тонев получи топката отдясно, дриблира и навлезе към центъра, за да стреля, но изтрелът му бе блокиран.

В 33-ата минута дойде най-дискусионното положение в мача. Генов бе изведен отлично и сам срещу вратаря, но Еберт Кардосо му връхлетя отзад точно пред наказателното поле и бе изгонен с директен червен картон. В последвалия свободен удар Генов шутира високо над вратата с десния крак.

В 42-ата минута Тодор Неделев центрира с в наказателното поле от фаул, но Костов улови в последния момент, точно преди Кристиан Димитров да засече топката с глава.

В последната минута на първата част Янков получи топката пред наказалното поле, нахлу с нея, но си я поведе дълго и опасността премина.

Още в началото на второто полувреме Домовчийски напомни за себе си, че е най-активният от зелените. Пое топката на границата на наказателното поле, нагласи си топката и отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Янко Георгиев.

В 68-ата минута Петър Атанасов центрира отляво, топката мина над Домовчийски, но тя попадна у непокрития Даниел Генов, който необезпокоявано засече и откри резултата в полза на домакините.

Само 3 минути по-късно Атанасов удвои резултата, след като получи великолепен пас от рожденика Домовчийски.

В рамките на 8 минути резултатът стана класически. Генов центрира на втора греда, където Петър Атанасов овладя топката и подпечата победата за врачани.

До края на срещата Валери Домовчийски опита задна ножица, но тя не затрудни вратаря и така резултатът се запази до края на двубоя.

БОТЕВ ВРАЦА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 3:0

Даниел Генов - 68

Петър Атанасов - 71

Петър Атанасов - 78

Стартови състави:

Ботев Враца: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Валери Божинов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Гаджев, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов.

Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Александър Тонев, Тодор Неделев, Лазар Марин, Фернандо Виара.