Нападателят Даниел Генов нямаше трудности да се утвърди като един от ключовите играчи на Ботев Враца, а сега в 12-ия кръг на efbet Лига ще се изправи срещу един от бившите тимове в своята кариера Ботев Пловдив.

30-годишният софиянец се разписа в миналия кръг при загубата 1:3 срещу Левски на „Георги Аспарухов”, а макар тимът му да се намира в поредица от 4 поредни мача без успех, той се надява да пренесе своята форма и в сблъсъка срещу Ботев Пд. По ирония на съдбата „канарчетата” се намират в серия от 4 последователни шампионатни срещи без победа.

"Отбраната на Левски не се справи по най-добрия начин, получих хубав пас от Доминик Янков и се разписах", коментира Генов попадението си във вратата на Левски.

"Труден път преминах, трябваше ми време за адаптация към методите на наставника Сашо Ангелов. Натиска ни много, но е свестен и готин човек, хоресвам го", добави той.

"Имах тежка контузия, пристигнах с нея в Ботев, приличен ми беше престоя в Пловдив. Прогнозирам 3-те точки за Ботев Враца. Почнахме малко по-трудно в първенството, но сега набираме скорост", добави играчът на Ботев Враца.

"Исках да съм с №7, но взех №14, след това се освободи №9 и го взех", каза още Генов.

"Семейството и съпругата ми са зад мен, искат да се развивам", коментира още играчът на врачани.