Премиерът Бойко Борисов взе отношение по темата с акциите на Левски. Както е известно, ценните книжа му бяха джиросани от Георги Попов. 

БГНЕС, Lap.bg
24 снимки

"На сила може да вземеш, но не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта.Не са в мен акциите. Те са в Сашо Диков. Нито съм дал съгласие, не желая, нямам отношение и няма да взема акциите. Няма юридически казус. От дядо знам на сила никой не може да ти даде. Ако не ви е ясно каква е целта, това си е за ваша сметка. Няма правилен ход, аз няма да участвам в това. Където искат да се връщат акциите.

Как така без да ме питате да ми прехвърлиха акции? Вие сте просто едни негодници. Акциите на Левски не са на мое име. Не знам кой и какво подписва. Нито съм дал съгласие, нито са ме питали. Действието беше умишлено. Няма да ме вкарате в тази игра. Няма да се хвана на Божков ТВ. Аз действам - правя газопроводи, магистрали. Това ми е работата, няма да се хвана на въпросите на Божков и Попов. Не искам акциите, те са на Сашо Диков, който ги разнася. Насила никой нищо не може да ти даде. Божков не ме касае", заяви Борисов. 

"По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Има повдигнати обвинения. Виждате непрекъснато в различни съвети и формати", допълни той при инспекция на интерконектора Гърция-България заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.