Главният прокурор на България Иван Гешев коментира ситуацията около Левски. Той заяви, че Васил Божков се е подиграл с един от великите клубове и го държи като заложник на собствените си интереси. Гешев сподели пред БНТ, че не е прочел поста на Божков в социалните мрежи, който твърди, че е снимка на оригинален чат с финансовия министър Владислав Горанов

„За мен това е подигравка с един от най-великите футболни клубове, с привържениците му и с името Левски. Ясно е, че става въпрос за поредна стъпка в определена защитна стратегия", заяви Гешев.

„Това показва, че човекът, който го прави, не го интересува съдбата на клуба и не е левскар. Никой, който милее за съдбата на клуба, няма да се подиграе по такъв начин. Той го постави за заложник на собствените си интереси. Постави го така, за да може да се защити и не го интересуваха последниците за този клуб", категоричен е главният прокурор с уговорката, че случващото се в тази посока не е предмет на действия от страна на прокуратурата.

Той направи сравнението между стратегията на укриващия се в Дубай хазартен бос и банкера Цветан Василев, като отбеляза, че, разбира се, „обвиняемият Божков нася своите нюанси с журналист, който определя себе си като спиди зайче или пощенски гълъб с акции".

„Впечатлението ми е ,че това е поредна серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, като Цветан Василев, които се чувстваха недосегаеми в този криминален преход, източваха се милиарди, никой не ги закачаше, тогава те живееха в една правова държава, когато прокуратурата активно работеше. Правовите държави станаха Сърбия и други от Близкия Изток. Матрицата е една и съща - почва се с епистоларни писма, писания във Фейсбук всичко е едно и също. После вървим към това, че поредният случай се използва в зависимост от определени сили, те не са приятели, но имат общи интереси и общ враг - прокуратурата", анализира ситуацията главният прокурор.

Гешев призна, че не е чел поста на Божков в социалната мрежа, който твърди, че е снимка на оригинален чат с Владислав Горанов.

„Честно да ви кажа, не си причиних това да чета тези есемеси. Колегите казаха, че в тях не виждат нещо, което да налага някаква правна реакция от страна на прокуратурата", коментира Иван Гешев.

Гешев припомни, че обвиненията спрямо Божков засега са. По първото е обвиняем, а по второто още няма повдигнати обвинения.

„Трябва да е ясно, че българският главен прокурор, каквото и да твърдят кръговете около Прокопиев и НПО около тях, главният прокурор не ръководи досъдебното производство, а осъществява контрола", каза обвинител номер едно. Той отрече да работи по списък и даже добави, че ако приеме тази метафора, то Божков отдавна не е първи в този списък, където присъства Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи, всички вече изправени пред българския съд', добави още главният прокурор.

„За никого не е тайна, че тези хора разполагат с много голям финансов ресурс, това са хора, които са били недосегаеми през годините и по една или друга причина държавата не е свършила своята работа", каза Гешев