Бившият футболист на ЦСКА - Роланд Алберг, сподели подробности за престоя си в "червения" клуб и в България. Крилото пристигна в София през пролетта на 2018-а от Филаделфия, но остана само няколко месеца и през лятото напусна родината ни. Той изказа и доста любопитно мнение относно феновете в родния футбол и призна, че има много омраза в ултрасите на Левски и ЦСКА.

"Изкарах чудесен период в София, но в даден момент станах много скъп за клуба. За щастие, успяхме да се разделим по съвсем цивилизован начин. В Америка бях просто добре платен, за България бях скъп", призна Алберг. 

"Футболът в България е много екстремен. Сравним е с този в Турция, но трябва да добавите и ултрасите. Те не са нормални. Когато видите ЦСКА и Левски да играят едни срещу други... Не е нормално, такава омраза Ултрасите са водени от човек, който прилича на гологлава мечка, и всички крещят заедно като луди през цялото време."

"Ако загубиш дербито, не можеш да излезеш в града и да се придвижваш нормално. Те играят на Националния стадион и има огромни празни пространства между агитките. Семейството ми и децата оставаха вкъщи по време на мача и го гледаха по телевизията от съображения за сигурност", казва Алберг.