Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз поиска допълнителни становища от СДВР, Столична община, Министерството на спорта и Професионалната лига, за да вземе решение как да се действа с дербито между Левски и ЦСКА от 8-ия кръг на сезона.

Освен това, от централата пренасрочиха мача между Хебър и Ботев Пловдив за стадион "Христо Ботев" в Града под тепетата, а не за „Георги Бенковски“, където тече подмяна на тревното покритие.

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Спортно – техническа комисия

Решение  - 12.08.2024 г

  • След като разгледа представени становища от ПФК „Левски“ Сф и ПФК „ЦСКА-София“ Сф относно изиграване на срещата помежду им в VIII- ми кръг на Първа професионална лига, СТК отлага решението си за следващо заседание, като иска  становища по горното от БПФЛ, СДВР, Столична община и Министерство на спорта като собственик на Националния стадион Васил Левски.
  • Срещата от V -ти кръг на Втора професионална футболна лига между отборите на ПФК „Лудогорец 1945“ Рз и ФК „Добруджа 1919“ Дч ще се играе по програма на 18.08/неделя/2024 година от 19.30 часа, вместо от 18.00 часа.
  • Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното покритие на стадион „Г. Бенковски“ гр. Пазарджик, ПФК „Хебър 1918“ Пз ще играе домакинската си среща от  V -ти кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК „Хебър 1918“ Пз и ПФК „Ботев“ Пд по програма на 18.08/неделя/2024 година от 21.15 часа на стадион „Хр. Ботев“ в Пловдив.

Секретар СТК:

   /Н.Михайлов/

подкрепя българския спорт