СТК към Футболния съюз се произнесе по жалбата на Пирин, подадена след изиграването на отложения мач от шестия кръг срещу Левски. Благоевградчани поискаха служебен резултат заради факта, че на резервната скамейка на „сините“ е имало един футболист повече от допустимите 9. Жалбата им обаче бе оставена без последствия за столичния гранд.

Ето какво пишат от Футболната централа:

„По подадена жалба от ОФК Пирин Бл, СТК констатира, че от ПФК Левски Сф в нарушение на чл.23, ал. 1 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, преди началото на срещата е вписан един състезател повече от разрешеното в тимовия лист на отложената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК Левски Сф – ОФК Пирин, играна на 14.09.2023 година.

В срещата ПФК Левски Сф се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 резервни състезатели.

Деянието е фактическа грешка от страна на ПФК Левски Сф. Вписването на един състезател в повече от допустимото в случая не е повлияло на развоя на срещата.

СТК при БФС оставя без последствие искането на ОФК Пирин Бл да им бъде присъден служебен резултат.

СТК при БФС отнася по компетентност жалбата на ОФК Пирин Бл на Дисциплинарната комисия при БФС за взимане на отношение по нарушението на ПФК Левски Сф“, гласи решението.