Един от бившите собственици на Левски Тодор Батков, който управлява "синия" клуб 14 години гостува в сутрешния блок на NOVA. Той говори по актуалните теми в клуба и подкрепи новите управляващи хора в клуба - Наско Сираков и Тити Папазов.

Георги Димитров/Gong.bg
51 снимки

"Това е едно от най-добрите решения, особено в комбинацията Наско - Тити, с Наско съм работим от 98-02, 04-08, както и през 2013, той е един от най-добрите спортни директори в България. Добрата новина е, че въпросът с акциите се реши. Второ - приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е доста тежко", коментира Батков.

"Левски е останал съдлъжник с падеж до 2023 година към Автомагистрали Черно море за сектора, Нове е заплатил, а след това парите трябва да бъдат платени от Левски, дълг към строители е това. Тревожното са текущите задължения около 2,5 милиона, текущи данъци, заплати към футболисти, над 4 милиона дълг към НАП, през 2008 ЦСКА имаше такива задължения и не получи лиценз, а Левски игра в Европа на тяхно място. Добрата новина е, че разплащанията към НАП са разсрочени, голяма част са лихви, забавянето се е случвало в последните 4-5 години", добави той.

"С това прозрачно управление Левски има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели, марката Левски е една от най-котиращите се като рекламен носител, Левски има най-много привърженици. През 2014 и 2015 година поканихме фенове на Левски да дарят пари и да получат акции, тогава събрахме около половин милион. Има вариант и сега да се направи така. Другият вариант е Левски да пусне емисия и да вдигне капитала. Занемари се разпространяването на членски карти. Наскоро Лавчис анонсира идеята - 100 000 члена ако има клуба, да плащат членски внос от около 70 лв годишно, всичко е въпрос на организация, идеи. Константин Папазов е двигателят, който може да помогне за популяризирането на Левски".

"Коланите са много разпуснати. Във всички направления трябва да има затягане на коланите, трябва да се намалят разходите за заплати, при тази продукция, Левски е на второ място по заплати, от 10 000 до 30 000 евро на месец, това е въпрос на преговори, това, което виждаме на терена не отговаря, на това, което се получава като ведомост. Левски може да мине и без модела бащица, ако обаче бащицата трябва да има чисти пари и феновете да са зад него. Привържениците на Левски обичат клуба и са готови да отделят пари за него. Всичко, което се прави в Левски трябва да е прозрачно, да се направят промени в спортно-технически аспект", каза още Тодор Батков.