Притежателят на 35% от контролния пакет акции на Левски – Константин Папазов, изрази огромната си благодарност пред Gong.bg към Наско Сираков за доверието, което „синята” легенда има към баскетболния треньор и неговото семейство. Тити акцентира, че е в готовност да сподели своя дял от акции с човек, който показва сериозни амбиции и финансова стабилност да помогне на тима от „Герена”.

Папазов също така подчерта, че „неприкосновения” дял от Сираков (51%) може да не бъде в мажоритарния собственик, само ако се появи някой човек, който даде ясен и конкретен хоризонт за позитивното развитие на клуба от „Георги Аспарухов”.

Един от основните инициатори за промяна по собствеността при „сините” също така призна, че в клуба се надяват следващия Управителен съвет да се проведе на 18-и юли – рождената дата на Васил Иванов Кунчев.

Георги Димитров/Gong.bg
4 снимки

„Изразявам благодарността си към Наско Сираков. За мен е изключително стойностно това негово доверие, което има той към мен и моето семейство”, започна Папазов пред Gong.bg.

„Това е дело, което е много повече за каквито и да било проценти. Дали ще е 1% или 35%, то не променят моят живот и отношението ми към Левски. Голяма отговорност чувствам за това нещо, но категорично мога да заявя, че тези проценти бих ги споделил с някой или прехвърлил на някой, който показва сериозна финансова стабилност”, акцентира треньорът на Левски Лукойл.

Както Наско каза, 51% са неприкосновените проценти на хората, които избраха Наско – той е носителят, но аз знам, че той няма да се раздели с тях, ако няма нещо изключително финансово предложение. Да не кажа че трябва да има сериозен хоризонт за развитие пред Левски, което ще бъде положително в следващите 10-15 години. Хората са му гласували доверие и тези 51% са с огромна важност. Това е невероятен човешки жест от него към мен. Това трябва да се оцени. Нека заповядат тези хора, които обичат клуба и имат пари, за разлика от мен да помагат на любимия отбор”, подчерта Тити.

Георги Димитров/Gong.bg
51 снимки

„ Искам да напомня, с ясното съзнание, че тези, които дойдат, ще трябва да минат през сериозно сито. Много са си тръгнали огорчени от клуба. Предадени са документите за УС. Мисля, че вчера бяха разписани и вървим, ако има възможност – на 18 юли да бъде събрането - заради рождената дата на Левски. Ако може разбира се, но искаме да спазим всички закони. Мисля, че може да стане. В предишните събрания се бързаше, защото имаше съмнения в някой дела”, отбеляза Папазов.