Централният нападател Дауда Бамба приключи с ЦСКА. Договорът на 28-годишния стрелец изтича и със сигурност няма да бъде подновен, а раздялата вероятно ще бъде официализирана до дни. Пред Бамба се открива вариант да се върне в Норвегия, научи Gong.bg.

Играчът пристигна в ЦСКА през миналото лято заедно с норвежкия халф Джонатан Линдсет. Въпреки че е родом от Кот д`Ивоар, Бамба има и норвежки паспорт, като в скандинавската страна е защитавал цветовете на Конгсвингер, Кристиансунд и Бран.

Нападателят изобщо не се представи добре през изминалия сезон, като записа едва 14 мача с червената фланелка, в които вкара 1 гол. Попадението бе в началото на септември за победата над Спартак Варна с 1:0.

Преди да подпише договора си с ЦСКА, 184-сантиметровият нападател изкара пробен период заради своя хронична контузия. Травмата му в крайна сметка се възобнови през есента, което също му попречи да допринесе по-сериозно в кампанията на столичния гранд.

Бамба става вторият сигурен напускащ ЦСКА след Жеферсон, който за разлика от него изкара пет години и половина на „Армията“ и записа 160 мача.