Патрулен екип на общинската "Аварийна помощ и превенция" е помогнал и измъкнал от снежен капан един от най-добрите футболисти на ЦСКА Иван Турицов. Вчера десният защитник е закъсал край Драгалевския манастир. След като запалил свещичка за здраве в обителта, на път към града обаче, автомобилът му попаднал в леден капан в канавка.

"Видяхме автомобила и помолихме за помощ, не знаехме кои са тези хора. Те ведната слязоха и видях, че имат лопати, кирки, инструменти, въжета и т. н. Много бързо и професионално започнаха да действат и ни измъкнаха. После разбрах, че това е патрул на "Авариана помощ и превенция" на Столична община. Искам да благодаря на момчетата", разказа пред Столица.bg Иван Турицов.

Футболистът излезе с отбора на ЦСКА срещу Локомотив Пловдив за Купата на България. Професионалистите от "Авариана помощ и превенция" са Николай Недев и Кирил Крумов. При извършване на задължителен обход, те видяли закъсалият автомобил с хора и веднага са спрели да им помогнат.

Столична община е единствената в страната с аварийно звено и е осигурила необходимата модерна техника за да се реагира по най-бързия начин при бедствия и аварии. Звеното се ръководи от Красимир Димитров и постоянно са на първа линия при трудни ситуации в града и в помощ на софиянци.