За лидера в класирането ЦСКА предстои дерби с Левски. Срещата между „червени“ и „сини“ е на Националния стадион в понеделник, 17 април, от 17:30 часа.

Ясно е, че двубоят е с особена важност за привържениците на двата столични гранда, но за символичния домакин е още по-особена. ЦСКА води с 4 точки на шампиона Лудогорец и се е устремил към първа титла от 2008-а година насам.

През целия сезон командата на Саша Илич не убеждава с офанзивна мощ, но си изгради репутация на много ефективен и постоянен тим. ЦСКА не бележи много, нито се слави с особено агресивен стил в предни позиции, но головете са точно когато трябва и от това се извлича нужния резултат.

„Червените“ са безспорен лидер при голове от статични положения. Попадението на Мено Кох „отключи“ вратата на Славия и Георги Петков в неделната вечер, а ЦСКА спечели с 2:0.

Вторият гол на „Овча Купел“ бе дело на Дюкенс Назон, който се превърна в основен реализатор на тима. Хаитянинът вече има 11 гола на сметката си.

Зад Назон обаче е Маурисио Гарсес с 8 попадения, следван от Браян Морено със същия брой. Двете латино остриета бяха отхвърлени от предишните треньори Стойчо Младенов и Алън Пардю, но Илич намери мястото им в състава. Именно Гарсес и Морено придават дълбочина на атаката на ЦСКА и могат да донесат опасност отвсякъде.

Последният елемент в постройката на сръбския спец се оказа Тобиас Хайнц. Норвежецът дойде през зимата, като единствено ново попълнение, но вече има един гол (срещу ЦСКА 1948) и няколко асистенции, последните две от които срещу Славия – за Кох и Назон.

Разнообразните положения, създадени от ЦСКА в последните срещи на тима, може да видите в прикаченото видео! А другите силни страни на "червените" - като играта в защита, очаквайте в идните дни!