Един от футболистите на ЦСКА подкрепи горещо кампания за изкореняване на обидите и омразата към футболистите от страна на публиката по време на мачовете. Това е нападателят Тони Уот, а в момента това движение набира скорост в Шотландия, където той игра в миналото с екипа на Селтик. 

Отбелязвалият гол на Барселона в Шампионската лига таран е едно от лицата на кампанията "Уважавайте нашите футболисти", в която се включиха и редица други бивши и настоящи играчи от шотландската Висша лига. Целта ѝ е самите фенове да се опълчат на тези, които в течение на мача обиждат играчите, независимо дали са от противника, или от собствения отбор. 

Запалянковците са насърчавани да се свързват със стюардите и дори с полицията, ако станат свидетели на обиди и псувни към играчите по време на двубой. В Шотландия се опитват да извоюват и крайни мерки за всеки, който си позволява език на омразата по време на мач. Инициативата е подкрепена от либералните депутати в цяла Великобритания. 

Интересното е, че Уот се включи към кампанията в края на юли. Това стана малко след като младият Стойчо Атанасов беше сменен през първото полувреме на двубоя с Черно море под натиска на агитката на "червените", а докато излизаше от терена, беше обиждан от агитката на собствения си отбор.