Тимовете на Арда и Лудогорец завършиха 2:2 в отложен мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Резултатът откри Десподов в 11-ата минута, но Делев възстанови равенството с попадение в 17-ата минута. В 70-ата минута Григоре отново изведе шампионите напред в резултата, но Рибейро възстанови равенството с гол в 83-ата минута. В 31-ата минута Стоев игра с ръка в наказателното поле на Арда, след като Ману потърси съотборник, но съдията Давидов остави играта да продължи като не отсъди дузпа за Лудогорец, а имаше основанията да я отсъди. Така домакините спряха серията на шампионите от 6 поредни победи, а момчетата на Киров нямат поражение у дома от старта на сезона.

След тази точка Лудогорец е на върха с актив от 36 точки, а Арда е на 4-ото място с 29.

Антон Узунов
73 снимки

Домакините започнаха устремно мача като още в 1-ата минута центриране в наказателното поле на Лудогорец намери Коконов, който обаче от няколко метра не намери добре топката. Две минути по-късно Спас Делев падна в наказателното поле на шампионите, но съдията остави играта да продължи.

Статистиката от Арда - Лудогорец

източник: Sofa Score

В 10-ата минута отлична атака за Лудогорец подета от Недялков позволи на последния да свие топката към Ману, който не намери целта от изгодната позиция. Домакините отвърнаха с опасен удар на Георгиев, но топката попадна в тялото на Сисиньо.


​В 11-ата минута Десподов откри резултата, след като от точката на дузпата не остави шансове на Караджов, за да изведе шампионите напред. Домакините отвърнаха бързо на удара и в 17-ата минута Спас Делев съумя да се измъкне от двама бранители на гостите и се разписа, за да изравни резултата.


​Каули Оливейра на два пъти имаше възпожност да пробва мерника си, но и в двата случая в 20-ата и 23-ата минута топката беше спряна от вратаря на домакините Караджов.

В 31-ата минута на двубоя при опит на Ману да потърси съотборник в наказателното поле, Стоев игра с ръка, но съдията не отсъди дузпа, а сякаш имаше основание да го стори.



В минутите до края на полувремето Арда опита да потърси нов гол във вратата на Лудогорец. В 39-ата минута центриране на Спас Делев намери Милен Стоев в наказателното поле на шампионите, но Григоре се справи. Малко по-късно удар на Делев беше спасен от Илиев.

Лудогорец пропусна чудесна възможност в 48-ата минута, след като Ману получи отличен пас от Кешеру, но Караджов се справи със ситуацията.

Отлична намеса на Светослав Дяков в 59-ата минута не позволи на Руменов да отправи опасен удар към вратата на шампионите. В следващата минута Ману от няколко метра не намери целта след отличен пас на Каули.

В 70-ата минута Григоре надскочи отбраната на домакините и с глава прониза Караджов, за да изведе шампионите напред.


​Домакините изравниха резултата в 83-ата минута когато Едимар Рибейро достигна първи до топката след като удар на Тилев нацели страничната греда и се разписа, за да възстанови равенството в двубоя.


​В добавеното време на двубоя Сисиньо стреля опасно към вратата на Караджов, но вратарят на домакините се справи със ситуацията, а Арда отвърна с опасност пред вратата на Илиев, но Рибейро не сполучи. Така крайният резултат от мача е 2:2.

Арда - Лудогорец 2:2
голмайстори: 0:1 Десподов (11), 1:1 Делев (17), 1:2 Григоре (70), 2:2 Едимар Рибейро (83)

съставите:

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Георгиев (77-Едимар Рибейро), Коконов (82-Александров), Руменов (77-Тилев), Лозев (54-Котев), Сулака, Леони, Мартинов, Делев

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Дяков, Григоре, Са, Сантана (89-Баджи), Ману (71-Чибота), Десподов (82-Янков), Кешеру, Каули Оливейра (89-Митков)

съдия: Георги Давидов