Арда успя да надвие Хебър само с 1:0 в първи мач от 12-тия кръг на efbet Лига. Светослав Ковачев откри в 16-а минута, което в крайна сметка се оказа и единственото попадение в мача. Кърджалийци пропуснаха редица положения, а пазарджиклии доказаха, че въпреки смяната на треньор нещата няма да се подобрят чак толкова бързо и лесно. 

95 снимки

Началните минути включваха натиск от страна на домакините. Първият шанс дойде още в 4-тата минута. Жуниор Палмейрас тества рано-рано рефлексите на Кадим Ндиайе, но стражът се справи на ниво. 

Само три минути по-късно Котев пробва шут от дистанция, но без проблем за Ндиайе. Коконов се отчете с неточен удар в 11-а минута, но кърджалийци бяха активни в тези минути. 

Домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар по лек ъгъл и Светослав Ковачев реши да пробва своя мерник. Неговият удар беше добре пласиран в близкия ъгъл, а Кадим Ндиайе не се намеси добре и позволи кълбото да го преодолее за 1:0. 

В 21-а минута дойде шанс за бързо изравняване за Хебър. След хубаво центриране топката стигна до Венсан Марсел на задната греда, но ударът на крилото попадна в тялото на Анатолий Господинов. 

В следващите минути темпото поспадна, като Арда продължи да владее повече, докато гостите не бяха особено активни. 

В началото на второто полувреме отново Арда започна по-свежо, а Иван Тилев стреля неточно от дистанция в 52-а минута. 

В 54-а минута дойде и добър шанс за Арда. След комбинация межди Ковачев и Палмейрас, Ласана Н'диайе се обърна добре и стреля от около 15 метра, но изстрелът с левия крак премина в аут. 

Две минуто по-късно се стигна и до два големи пропуска за кърджалийци. Първо Иван Тилев пропусна очи в очи с Кадим Ндиайе, а след това и Световслав Ковачев не реализира на опразнената врата, след като Роберт Мазан успя да избие пред гол линията. 

Хебър продължаваше да няма понятие какво прави, докато Арда не спираше да пропуска. Кадим Ндиайе успя да пробива на Светослав Ковачев, избивайки топката от краката му, преди той да е успял да преодолее стража. 

До края на мача момчетата на Александър Тунчев успяха да овладеят темпото на мача и не позволиха гостите да си помислят за изравнителен гол. 

Арда - Хебър 1:0

1:0 - Светослав Ковачев (16)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 8. Милен Желев, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 18. Ласана Н’диайе, 20. Деян Лозев, 24. Алес Петков, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков, 97. Жуниор Палмарес;

Хебър: 22. Хадим Ндиае, 5. Мартин Михайлов, 28. Осира Корнел, 38. Хлеб Бухал, 27. Роберт Мазан, 10. Пламен Крумов, 3. Богомил Божуркин, 98. Георги Търтов, 97. Венсан Марсел, 77. Октай Хамдиев, 17. Арсенио Валпорт.