Сериозен интерес към нападателя на ЦСКА Ахмед Ахмедов проявява елитният албански футболен клуб Тирана, твърдят медиите в страната. Желанието на албанците е да вземат централния нападател под наем до края на сезона, а след това евентуално да го откупят.

През есента 25-годишният Ахмедов бе твърда резерва на Али Соу. Той взе участие в 11 шампионатни мача, в които реализира едва едно попадение - при равенството с Етър (2:2) на стадион „Ивайло“, а само в 2 от двубоите бе титуляр.

Ахмедов се разписа веднъж и за купата - при 5:0 над Ботев Ихтиман. Той се появи и седем пъти като резерва в мачовете за Лига Европа, в които бе точен два пъти - при обрата с 2:1 над Сайренс, както и при успеха с 3:1 над Базел в плейофа за влизане в груповата фаза.

Отборът на Тирана е най-титулуваният отбор в страната със своите 25 титли. Той е и настоящ шампион от миналия сезон. През тази кампания обаче тимът върви 6-и в класирането, като изостава с 10 точки от лидера КФ Влажния. 

Етър и Ботев Враца пък се надяват „червените“ да им преотстъпят Тонислав Йорданов, който през есента рядко получаваше шансове в ЦСКА. В момента нападателят е на подготовка в Турция.

Всеизвестен е интересът към голямата звезда на „червените“ Али Соу, като бъдещето му тепърва ще бъде решено.