Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович сподели своя анализ след победата с 1:0 над Левски в дербито от отложения 13-ти кръг на efbet Лига. С тези три точки „червените“ се изравниха на второто място с Локомотив Пловдив, който е с 33 пункта, на три зад водача Лудогорец, който е с една среща по-малко.

Антон Узунов
100 снимки

"Много сладко е. Футболистите играха с много нерви. Трябваше да приключим много по-рано. Имахме страхотни положения. Първото полувреме беше много добро за нас. Още по-сладко е, когато противникът мисли, че може да спечели нещо. Днес не дадохме шанс", започна той.

"Дерби. Винаги дерби. Никой не се отказва. Надъхват се едни други. Нашите играчи показаха характер. Трябва да се отбележи, че нашият отбор нямаше никаква пауза. Днес не получихме гол. Последните 7-8 мача имаме само 3 допуснати, два са от грешки на вратаря. Доволен съм от целия отбор", заяви Акрапович.

Антон Узунов
68 снимки

Относно изгонения Юга:

„Той е бос на терена. Има самочувствие. Дава ми много от статичните положения. В тази ситуация искаше да изрита топката. Не се сърдя на него. Отборът игра и за него. Само това е важно", каза специалистът.

„1:0 за мен е достатъчно. За мен по-голямо значение е да не се крием на терена. Тези качества, морал да ги показваме във всеки мач и на всеки ще му е трудно срещу нас", сигурен е треньорът.

За спекулациите, че голмайсторът Соу може да бъде продаден:

"Разичтам на него и следващата година. Ще видим офертите. Със сигурност има, но такъв играч не се дава за малко пари. Ако остане до лятото, ще спечелим двойно", призна босненецът.

"Нямам голяма нужда от играчи. Имам нужда от време да работим с тези", обобщи коментара си бившият наставник на Локомотив Пловдив.