Полузащитникът на ЦСКА, Федерико Варела, ще има възможност да покаже своите качества по време на предстоящата контрола с Литекс в събота. 25-годишният аржентинец бе привлечен от турския Денизлиспор в първия ден на февруари с цел да замести напусналия в посока Панатинайкос Юнус Санкаре.

В престоя си до момента Варела не успява да впечатли треньорското ръководство и рядко получава игрови минути, а в известен период се оплакваше от неразположение и не взимаше участие в тренировъчния процес, което доведе до отпадането му от групата за 3 от мачовете. 

Очаква се от първата минута в спаринга с Литекс да започне и гвинеецът Жул Кейта. Бившият футболист на Ланс не е играл в официален мач от 4 месеца. В началото на декември той замина за родината си заради семейна трагедия. Впоследствие крилото продължи да отлага завръщането си, като оправданието бе, че е заболял. Кейта се появи в Борисовата градина едва преди десетина дни. 

Контролата с Литекс ще се играе на базата в Панчарево и най-вероятно ще бъде закрита за представители на медиите и други външни лица. 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.