Нидерландският юрист Рой Вермеер често защитава футболисти в споровете им с финансите с клубове от цял свят. Юристът говори пред сайта vice.com за премеждията на играчите по света, където обръща специално внимание и на случая “ЦСКА”.

"Често се случва даден клуб да фалира, така че всички дългове да бъдат анулирани и дължимите заплати да не се изплатят, а след това клубът да направи рестарт под идентично име. В България имаме случай с ЦСКА (София). Те фалираха през 2013 година. След преструктуриране те дадоха на клуба името ЦСКА София. Всичко останало е същото като на стария ЦСКА (София) - от логото до стадиона. Но в делото те казват, че ЦСКА (София) вече не съществува, така че играчите, които са били там по това време, не могат да получат парите си.

Антон Узунов
75 снимки

От името на нидерландски играч, който беше в ЦСКА, ние - заедно със съюза на нидерландските футболисти - започнахме дело, с което новото ЦСКА София да бъде отговорно за дълговете на стария субект, ЦСКА (София). Сега чакаме решението на най-висшия спортен съд, КАС в Швейцария", заяви Вермеер.