Изпълнителният директор на Спортни имоти "Българска армия" Данаил Димов отговори на някои въпроси, свързани с паркоместата и цената на проекта за нов стадион на ЦСКА. Според него цената ще варира между 80 и 90 милиона лева. 

cska.bg
23 снимки

„Проектът на стадиона не включва паркинг, защото идеята е да се използва основно градския транспорт. Метрото работи до късно, а Борисовата градина има изграден доста голям паркинг, така че идеята е да се използва максимално пространството с оглед облагородяване на средата, а не да се претрупва с паркоместа.

„Има примерен бизнес модел за стадиона, заимстван от германските консултанти. Стадионът ще струва около 80-90 милиона, като вече се водят преговори с доставчици. Нямаме притеснения на този етап за бюджета“.

"Нормативно няма никакви ограничения във връзка с извършването на реконструкция на спортните имоти. Проблем е имало само, ако се говори за построяване на нови съоръжения, което не е случаят. Нямаше как да излезем отвъд сегашните размери на стадиона". 

"Всички искахме да построим и стадион с по-голям капацитет, но за да останем в дома на ЦСКА, това беше най-добрият вариант. Това беше и най-големият компромис, който трябваше да направим".