В неделния ден в София се проведе финалът на петото поредно издание на инициативата „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. Комплекс "Спортна София 200" бе домакин на събитието, а новият парк "Възраждане" бе изпълнен с най-различни инициативи, съпътстващи голямото футболни зрелище.

Всички посетители можеха да изпробват способностите си в различни спортове като петанк, джудо, хокей на трева, плажен волейбол, тенис, футбол и други. За най-малките пък имаше много забавления и игри като „Веселата джага“, маратон с препятствия, скоростна надпревара, скачане с чували, точен изстрел, „Раздвижи своя талант“. В същото време емоциите по терените бяха страхотни, а най-достойните спечелиха турнира, който тази година обхвана над 16 000 ученици от близо 400 училища в цялата страна.

Голямата награда за отборите победители е, че те ще посетят четвъртфинален мач от UEFA EURO 2016. Събитието уважи кметът на София Йорданка Фандъкова, а за да подкрепят учениците, на комплекса бяха музикалните звезди Михаела Филева и Михаела Маринова, както и двукратният световен шампион на скок на дължина за хора с увреждания Михаил Христов, носител на сребърен медал от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания, което се проведе в Гросето, Италия.