Отборът на УниКредит Булбанк спечели престижното второ място на футболния турнир на УниКредит. Това е най-силният турнир до момента за българския отбор, който в последните четири години неизменно е в топ 5 на надпреварата.  Турнирът бе в Хърватия, а в битката за титлата се включиха 43 отбора от 12 държави.

Българският отбор бе воден от бившия наставник на Левски Ангел Станков и играещият селекционер Ивайло Захариев. Нашите бяха безапелационни в предварителната група, печелейки първото място,  въпреки тежките метеорологични условия и проливния дъжд в Хърватска. В своя поток българският отбор победи тимовете на Наполи, Болоня, Генуа, Унгария и Уникредит Консултантски услуги.

На 1/16 финалите последва разгром с 5:0 над Модена, на 1/8 финал 6:2 над HVB Bank Austria, а победата на ¼ финала дойде малко по-трудно – 3:2 над Уникредит Кънсюмър Файненсинг България. В спор за битка на финала нашите победиха силния отбор на Сърбия с 1:0, но за съжаление на финала загубиха от домакините от Хърватия. Голмайстор на първенството с общо 19 гола стана Йордан Чолаков, мениджър отдел Администриране на кредити в УниКредит Булбанк, който получи и Златната обувка на турнира.