Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви днес, че ще бъде предприето разследване по сигналите за два резултата от мачовете на Левски и ЦСКА при юношите. През уикенда Левски загуби гостуването на Черноморец с 0:6, а ЦСКА падна у дома от Ботев Враца с 2:4.

„Със сигурност ще се провери този сигнал. Виждате, че предприемаме сериозни мерки в борбата с това явление. Извадихме Спартак Плевен от първенството. Забранихме на професионалните футболисти да играят в елитните юношески групи и става невъзможно за залагане“, каза Фурнаджиев. Той допълни още, че Борислав Михайлов в момента се намира на среща на Изпълкома на УЕФА в Санкт Петербург, където се очаква да повдигне въпроса за разследване на IP адресите на залагащите, както и кредитни и дебити карти на играчите.

„Съмнения за мачове в А група има и те са споделени. Има длъжности лица, които ги споделят. Сигнали за съмнения има, които са подадени. Не мога да кажа бройката. Щом ген. Василев е казал 4 е конкретизирал бройката. Те се разследват в момента и няма как да се дава информация. Аз самия не я знам. Това съмнения е подкрепена с доклад на делегата. Ако има мач от А група и длъжностните лица се обединят около мнението, че има нещо нередно може да извадим отбора от А група“, каза Фурнаджиев.

Относно телевизионните права вицето на БФС заяви, че според него клубовете е трябвало да приемат офертата на телевизиите.