Турнир по минифутбол ще се проведе на изкуствените игрища на стадион „Спартак” във Варна от 20 до 24 април. Турнирът е под егидата на новооснованата родна асоциация по минифутбол с президент Томас Лафчис.

Регионален координатор на асоциацията за Варна е Бисер Маринчев. Осаталите регионални центрове, в които също ще се проведе подобен турнир са София, Благоевград, Бургас, Плевен и Пловдив.

Отборите победители от регионалните турнири ще вземат участие в националния турнир в София, където разходите по престой и участие ще се поемат от родната асоциация по минифутбол. Шампионът на България ще играе на европейското първенство по минифутбол в Полша от 9 до 16 юни. Успоредно с това на родния шампион е осигурена възможността да гледа наживо и един мач от Европейското по футбол.

Таксата за участие в регионалните турнири е 200 лв на отбор. Записванията за турнира във Варна се приемат при регионалния координатор Бисер Маринчев на тел: 0878286416 и на eлектронна поща: b_marinchev@abv.bg. Краен срок за записванията е 18 април.

Според изискванията на световната федерация мачовете трябва да се играят на открито, като възрастовата граница е от 18 години нагоре и професионални футболисти нямат право да вземат участие. Мачовете ще бъдат от 2 полувремена по 25 минути, а полевите играчи 5+1. Ще бъдат допуснати за участие неограничен брой отбори с до 16 състезатели. В първия етап от надпреварата във Варна тимовете ще бъдат разпределени по 4 в група.