Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС взе решение да накаже нападателя на Септември (Симитли) Методи Стойнев за две години лишаване от състезателни права, а неговия клуб - с лишаване от домакинство за четири срещи.

Комисията взе решението на основание жалбата на Витоша (Бистрица), доклад на длъжностните лица и справка от полицията в град Симитли.

Наказанието за четири срещи на Септември е наложено по два различни члена на правилника. Две от срещи са заради участието на служебни лица в побоя над играчи на Витоша, а останалите две срещи наказание са заради побоя от страна на неизвестни лица - публика.

Бившата звезда на Локомотив Пловдив Методи Стойнев е изваден за две години от футбола, тъй като е бил един от биячите.

От комисията се оправдаха, че не могат да уважат искането на Витоша (Бистрица) за изхвърляне от групата на Септември, тъй като това е първият случай, постъпил при тях за инцидент с участие на отбора от Симитли.

За да бъде изваден тима от Симитли от групата, то тази случка трябваше да бъде вторият документиран инцидент пред ДК с участие на Септември в рамките на една състезателна година.

Отборът на Септември (Симитли) се очаква да обжалва решението на ДК пред Зоналния съвет.