След инцидентите между сърби и албанци на евроквалификациите само преди броени дни, отново мач в Източна Европа стана арена на безредици по трибуните. Този път се биха чехи и словаци по време на двубоя от Лига Европа между Слован Братислава и Спарта Прага. 

Мачът беше прекратен в 42-та минута, когато феновете на чешкия тим започнаха да чупят седалките в сектора си и да разкъсват огражденията. Те започнаха да замерват феновете от другите сектори на съоръжението. 

Органите на реда бяха изненадани и се намесиха чак след разгара на безредиците. А иначе впоследствие запалянковци на Слован се намесиха в мелето и отвърнаха на нападението на агитката на Спарта. Според словашките медии, това дори не са били ултрасите на домакините от Братислава, а обикновени фенове. 

Безредиците стигнаха до там, че няколко от привържениците на чешкия тим опитаха да нахлуят на терена. Те замеряли и журналистическите ложи, което наложило евакуацията на няколко представители на медиите. С оглед на сериозните безредици, реферът на двубоя прекрати срещата до успокояване на духовете.

Обмисля се и вариант той да не се играе днес. В крайна сметка, реферът прецени, че може играта да се поднови и той тръгна отново от 42-та минута. До тогава резултатът беше 0:0, а след подновяването на терена имаше само един отбор. 

Спарта Прага стигна до класическия успех с 3:0 с попадения през второто полувреме. Тогава точни бяха Давид Лафата, Тиемоко Конате и Ладислав Крейчи. 

Първо Лафата се разписа в 56-та минута след асистенция на Крейчи, а само пет по-късно Конате удвои след пас на Намойнесу Коща и на практика всичко беше решено. Само остана време до края Крейчи да ознаменува добрата си игра с гол и да оформи крайното 3:0 в 81-та минута. 

Така Спарта Прага събра актив от шест точки, колкото имат и другите два фаворита в групата - Йънг Бойс и Наполи. Слован остава на дъното без актив и на практика се прости с шансовете си да се класира напред.