Шампионът на България по футзал Левски София-Запад дебютира в най-престижния клубен турнир Купата на УЕФА (еквивалент на Шампионската лига), съобщи официалния сайт на тима.

„Сините” попаднаха в група Д от предварителния кръг, където срещнаха днес в първи мач най-добрия отбор на Естония Анжи Талин. Родният първенец завърши 3:3, като може да съжалява за пропуснатата победа, след като водеше в резултата няколко минути преди края.

Въпреки това българите направиха много силен дебют и това дава надежди на селекцията за по-добро представяне в оставащите две срещи срещу германците - СД Кроатия Берлин и представителите на домакините АГБУ Арарат Никозия.

Един от най-опитните и доказани играчи на Левски Даниел Несторов бе над всички, като дълго ще помни дебюта си в турнира на шампионите по футзал. Бившият юноша на „сините” реализира хеттрик и бе лидер на тима си. Играчът с номер 10 започна срещата от резервната скамейка, но въпреки това откри резултата в 5-ата минута.

Две минути по-късно Дмитри Кирилов изравни, след което в рамките на няколко секунди в 11-ата минута, двете селекции си разминаха по един гол. Ерик Щейнберг даде преднина на естонците но Несторов изравни веднага за 2:2.

Този резултат се запази и до почивката. През втората част двата тима искаха победата, но се опитваха и да не допускат грешки, тъй като никой не искаше да стартира със загуба.

Така седем минути преди края Дани Несторов отново бе в прегръдките на своите съотборници, които го сграбчиха щастливо след третия му гол в мача. Преди това Юри Тисман от естонците получи жълт картон, който бе и единствен в мача. За съжаление на българите 240 секунди преди последния съдийски сигнал на рефера Саша Томич от Хърватия Дмитри Кирилов изравни за крайното 3:3.

Така двата отбора имат по една точка, докато домакините от Кипър надвиха с 3:1 германския първенец и са лидери с три точки. Утре Левски излиза срещу СД Кроатия Берлин, а в събота срещу АГБУ Арарат Никозия, който се очертава фаворит за спечелване на групата и преминаване в следващата фаза.

Само победителят от групата продължава напред в турнира. Левски замина с доста кадрови проблеми за Острова на Афродита и днес отсъстваха Костадин Пилитов и Костадин Мерезчиев от състава.

Иво Николов пък направи различни промени в състава и заложи на нова стартова петица за разлика от очакваната. На вратата бе Любомир Тодоров, а Светослав Борисов, Ангел Тодоров, Делян Койчев и Пламен Благоев бяха полевите играчи. Освен Несторов, още Ники Михов, Станислав Василев, Любо Божанков и Ники Драгиев взеха участие в сблъсъка.